Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2020, 18:21
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Severná Kórea chce údajne vycvičiť bojové delfíny. Militarizáciu majú dokazovať fotky

NEWS DELFÍNY SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Podľa dostupných zdrojov sa môže militarizačný program datovať ešte do októbra 2016.

Severná Kórea údajne pracuje na špeciálnom vojnovom programe, v rámci ktorého už roky cvičí delfíny a pripravuje ich na militarizáciu.

Dokazovať to majú satelitné zábery, ktoré zverejnil na oficiálnej stránke Námorný inštitút Spojených štátov. Podobné programy už podľa inštitútu spustili aj Spojené štáty a Rusko, ide však vraj o veľmi nákladný program. USNI zároveň informuje, že krajina pod diktátorským režimom Kim Čong-una pravdepodobne pracuje na výcviku delfínov od októbra 2016. 

Námorný inštitút v článku bližšie popisuje lokalitu, kde sa možné výcvikové stanice nachádzajú, zároveň upozorňuje, že cieľom je pravdepodobná modernizácia vojska a lepšia pripravenosť na prípadné útoky. 

„Morské cicavce môžu byť trénované na lokalizáciu alebo získavanie predmetov z morského dna, ako sú míny alebo cvičné torpéda. Rovnaké zručnosti sa dajú použiť na kontrolu objektov na morskom dne ako káble a sonarové polia,“ uvádza USNI.

Odporúčané
Severná Kórea odvysielala cez YouTube sériu záhadných čísel. Má ísť o šifrovanú správu pre špiónov Severná Kórea odvysielala cez YouTube sériu záhadných čísel. Má ísť o šifrovanú správu pre špiónov 29. augusta 2020, 11:56

Ešte pred mesiacom mali v Severnej Kórei nezvyčajnú nočnú vojenskú prehliadku. Kim Čong-un predviedol nové rakety, a to pri príležitosti 75. výročia založenia vládnucej strany. Priebeh celej ceremónie vysielala štátna televízia.

Za posledné dva roky ide o prvú vojenskú prehliadku, ktorá sa v krajine konala. Severná Kórea predviedla nové typy medzikontinentálnych balistických rakiet. Každú túto obriu raketu niesol transportér s 11 nápravami.

Domov
Zdieľať
Diskusia