Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2020, 8:02
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

McDonald's sa zapája do bitky vegánskych burgrov, privítaj McPlant

NEWS MCDONALD’S
Uložiť Uložené

Aj keď v predošlých rokoch viackrát McDonald's prestavil veganské alternatívy burgrov, McPlant môže byť stálica, ktorú ochutnáš už čoskoro.

Aj keď už v minulosti sieť rýchleho občerstvenia McDonald's viackrát predstavila na lokálnej úrovni pokusy o vegánske alternatívy známych burgrov, žiadny sa zatiaľ neuchytil plošne. A to aj napriek tomu, že konkurencia už dávno myslí aj na tých, ktorí sa mäsu z akéhokoľvek dôvodu vyhýbajú. 

Nový McPlant je však novinka, ktorú chce McDonald's predstaviť v budúcom roku naprieč viacerými trhmi, informuje USA Today„Keď sme sa snažili lepšie porozumieť dopytu zákazníkov, niektoré trhy po celom svete testovali burgre s rastlinným základom. Na základe týchto poznatkov sme vytvorili vynikajúci burger, ktorý nazývame McPlant,“ uviedol Ian Borden, medzinárodný prezident spoločnosti McDonald's.

McDonald's bude chcieť časom nahradiť rastlinnou alterantívou aj McChicken burger a rovnako aj časť raňajkového menu. 

Odporúčané
Toto je 9 najlepších hamburgerov v Košiciach Toto je 9 najlepších hamburgerov v Košiciach 9. novembra 2020, 16:31

Očakáva sa pokračovanie spolupráce so spoločnosťou Beyond Meat, s ktorou McDonald's vytvoril aj niekoľko predchádzajúcich alternatív v rámci testovacích fáz. Táto spoločnosť sa dlhodobo zaoberá výskumom v oblasti vegánskej alternatívy mäsa a jej produkty sú dostupné aj na Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia