Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. novembra 2020, 19:35
Čas čítania 1:16
Viktor Kniš

Kiska: Vedel som, že Gašpar je len Kaliňákom dosadený sluha a riadi ho Ficov priateľ Bödör. Mali v rukách políciu a prokuratúru

NEWS ANDREJ KISKA NORBERT BÖDÖR ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Bývalý prezident a predseda strany Za ľudí reaguje na zatýkanie bývalých funkcionárov polície a NAKA.

Bol to práve Andrej Kiska, ktorý ešte v čase svojho pôsobenia vo funkcii prezidenta povedal, že Slovensko je mafiánsky štát. „To, že som povedal, že náš štát ovláda mafia, nebola náhoda,“ uvádza bývalý predseda Za ľudí a exprezident v pondelkovom statuse, v rámci ktorého reaguje na zadržiavanie a väzobné stíhanie v súvislosti s akciou Očistec. 

Na úvod uvádza, že sa síce už od politiky vzdialil, keďže sa ho to však týkalo, rozhodol sa vyjadriť. „Pozorujem to už len z diaľky, ale bol som toho súčasťou. Bol som objektom ich záujmu. Správali sa ku mne bohorovne, arogantne a sebavedomo. Ovládali políciu, NAKA, prokuratúru, špeciálnu prokuratúru aj sudcov. Mali vlastné kolečko spravodlivosti,“ uvádza Andrej Kiska v statuse na sociálnej sieti. 

Exprezident tvrdí, že polícia pod vedením Tibora Gašpara strávila veľa času tým, aby ho očiernila a zastrašovala. „Skontrolovala Xkrát ešte aj moje bločky z papiernictva za dve eurá, len aby niečo na mňa našili. Namiesto toho, aby chránili ľudí ako Ján Kuciak a Martina Kušnírová sa venovali vydieraniu a kriminalizácii nevinných a chráneniu gaunerov,“ reaguje Kiska v nadväznosti na kauzy, ktoré sa týkali účtovnictva jeho firiem. 

Odporúčané
Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? 8. novembra 2020, 16:53

Andrej Kiska pripomína aj moment, kedy mu mal Robert Fico povedal, že ak ho vymenuje za sudcu Ústavného súdu, bude mať pokoj. „Vedel som, že Gašpar je len Kaliňákom dosadený sluha a riadi ho Ficov priateľ Bödör. Mali v rukách celú políciu a prokuratúru, preto si trúfli aj na prezidenta. Mysleli si, že sa zľaknem a Fica pošlem na Ústavný súd. Nebál som sa, ale bolo mi ľúto všetkých ľudí, ktorí nemali možnosť sa brániť. Aj ja som to mal ťažké, stál proti mne celý systém, ktorý ovládali: políciu, prokuratúru aj súdy,“ uvádza bývalá hlava štátu. 

Andrej Kiska sa z politiky stiahol krátko po voľbách do parlamentu, kde sa jeho strana Za ľudí dostala len veľmi tesne. Po zostavení koalície definitívne odišiel aj kvôli zdravotným problémom a v čele strany ho po hlasovaní predsedníctva nahradila Veronika Remišová. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia