Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2020, 13:36
Čas čítania 1:27
Tímea Krauszová

Robert Fico reaguje na zadržanie Gašpara: Nepatrím medzi ľudí, ktorí by sa pos*ali

NEWS NAKA ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Vraj bude rešpektovať prezumpciu neviny.

„Nepatrím medzi ľudí, ktorí by sa pos*ali,“ vyhlásil expremiér Robert Fico na tlačovke Smeru, ktorú zvolal, aby mohol zareagovať na dnešné udalosti v súvislosti s akciou NAKA. 

Zadržaného a obvineného Tibora Gašpara označil za dobrého prezidenta polície, ktorého vraj teraz nehodí cez palubu.

Niesom ani Pellegrini, ktorý hodí aj vlastných rodičov, len aby si zachránil svoju kariéru," pokračoval Fico útokom na svojho exkolegu. 

Predseda Smeru sa ďalej ohradil voči spájaniu jeho strany s dnešným zásahom. „Netuším, čo sa stalo, prečo tam mali domové prehliadky. Budem predovšetkým rešpektovať prezumpciu neviny,“ povedal. 

Kritizoval súčasnú vládu a zásah NAKA označil za politickú objednávku

Za tému tlačovky určil „rozkladanie právneho štátu“, no v prvých minútach kritizoval najmä koronavírusové opatrenia. Testovanie nazval blázincom a hovoril o „demontáži demokracie na Slovensku“. Aktuálnu situáciu podľa neho bude treba v budúcnosti prešetriť, pretože vláda vraj zneužíva núdzový stav. Na margo plánovaného odvolávania vlády, ktoré chystá Smer povedal, že musí 10 dní počkať, pretože sa podľa neho „Matovič skrýva ako potkan." Reagoval tým na domácu karanténu, v ktorej je premiér po kontakte s pozitívne testovanou osobou.

Domov
Zdieľať
Diskusia