Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2020, 8:20
Čas čítania 0:58
Tímea Krauszová

Počuješ green needle alebo brainstorm? Stará nahrávka rozdelila ľudí, každý počuje to, na čo myslí

NEWS VIDEO
Uložiť Uložené

Myslel si si, že nahrávkou Yanny vs. Laurel to skončí? Mýlil si sa.

Pamätáš si ešte na nahrávku Yanny vs. Laurel? Laici aj odborníci sa celé týždne hádali o tom, čo vlastne počujú. Vysvetlenie dvojakého vnímania zvuku by malo spočívať v počúvaní výšok ľudským uchom, vysvetľovali sme v minulosti. Ľudia vnímajúci vyššie tóny intenzívnejšie väčšinou počujú „Yanny“, zatiaľ čo ľudia zameraní na nižšie tóny počujú „Laurel“.

Internetový úspech však zožala ďalšia nahrávka. Táto je staršia, no vďaka sociálnej sieti TikTok sa dostala znovu do popredia. Pri pohľade na dve možnosti, ktoré môžeš na nahrávke počuť, sa ti zrejme zatočí hlava. Ako môžu „green needle“ a „brainstorm“ znieť rovnako?

Odporúčané
Laurel či Yanny? Konečne poznáme odpoveď od muža, ktorý nahrávku vytvoril pred rokmi, aby ľuďom uľahčil výslovnosť Laurel či Yanny? Konečne poznáme odpoveď od muža, ktorý nahrávku vytvoril pred rokmi, aby ľuďom uľahčil výslovnosť 22. mája 2018, 16:41

Green needle alebo brainstorm?

Austrálska speváčka Samantha Jade prebudila staré vášne na svojom TikToku, keď zverejnila krátke hravé video, píše austrálsky portál 7news. V ňom sa snaží zistiť, čo vlastne počuje.

Domov
Zdieľať
Diskusia