Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2020, 21:51
Čas čítania 1:23
Dominik Vetrák

Pixarovku Soul musíš vidieť! Animák láka skvelým trailerom a dokonalými recenziami kritikov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prví kritici už videli Soul. Vraj sa máme na čo tešiť.

Pixarovka Soul mení svoj dátum premiéry. Očakávaný animák mal do kín doraziť v novembri, no v USA a Kanade ho uvidia predplatitelia služby Disney+ až 25. decembra. Vo zvyšku sveta sa film dostane aj do kín, zatiaľ však nevieme kedy.

Oveľa radšej by sme však boli za to, aby už bolo Disney+ prístupné aj u nás. Predsalen, v kinách si animáky môžeš pozrieť len s dabingom, a to z celkovej kvality vždy uberá.

Spoločne s novým dátumom vydania snímky sme sa dočkali aj oficiálneho traileru. Ten je plný doteraz nevidených, ale aj recyklovaných záberov. Spoločne vytvárajú skvelý dojem a prísľub, že pôjde o magický animák. 

Odporúčané
Škrtenie penisom, masaker veľryby a rozkopanie nacistky na zemi. Toto sú najšialenejšie scény z 2. série The Boys Škrtenie penisom, masaker veľryby a rozkopanie nacistky na zemi. Toto sú najšialenejšie scény z 2. série The Boys 14. októbra 2020, 16:46

Tomu nasvedčujú aj prvé ohlasy kritikov zo zámoria. Po 20 recenziách má Soul na RottenTomatoes perfektný pomer kladných recenzií (100% recenzentov dalo palec hore), pričom priemerné hodnotenie v recenziách sa drží na 8,3/10. Ide o vynikajúce čísla, ktoré dopĺňa neuveriteľných 94/100 na Metacriticu po 9 recenziách. Inými slovami, Soul bude trefa do čierneho a ďalší nezabudnuteľný animák od Pixaru. 

Námet mal skvelý potenciál už od začiatku. Recenzie nazývajú film srdcervúco-emotívnym, príbehovo vyspelým a nesmierne originálnym. Animák si užijú aj deti, ale je smerovaný na dospelé obecenstvo, ktoré ho docení oveľa viac.

Pixar nezabudol ani na humor, no v prvom rade by si si mal pripraviť vreckovky. Recenzenti chvália aj bravúrnu technickú stránku a animáciu, vynikajúci soundtrack (postaral sa oň Trent Reznor zodpovedný za Gone Girl či Social Network) a kvalitný príbeh, ich prvý s Afroameričanom v hlavnej úlohe.

Pixarovku Soul musíš vidieť! Aninmák láka skvelým trailerom a dokonalými recenziami od kritikov
Zdroj: Pixar/Disney

V novom animáku nefunguje údajne len veľmi málo vecí a celkovo ide o nezabudnuteľný film, ktorý ťa emocionálne úplne odzbrojí. Niektorí recenzenti vnímajú Soul ako duchovné pokračovanie Inside Out. Tomu sa nečudujeme, keďže oba animáky režíroval Pete Docter. 

Hlavnou postavou je učiteľ hudby Joe Gardner (Jamie Foxx). Joe sa túži dostať do jazzovej kapely, no tesne pred splnením svojho cieľa padne do kanálovej šachty a po nehode zostane v kóme. Odmieta však umrieť, a tak sa dostane do inej dimenzie, kde sa štiepia osobnosti a charaktery ľudí predtým, než sa narodia. Spozná tam 22 (Tina Fey), ktorá mu pomôže dostať sa späť do sveta živých. 

Domov
Zdieľať
Diskusia