Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2020, 17:12
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

Nielen mladí Slováci súhlasia s dekriminalizáciou marihuany, tresty sú podľa nich vysoké. Čo na to ministerka spravodlivosti?

NEWS
Uložiť Uložené

Slovákov sme sa v uliciach Bratislavy pýtali, aký je ich názor na dekriminalizáciu marihuany v našej krajine. Potom sme navštívili ministerstvo spravodlivosti.

Tresty za marihuanu sú na Slovensku veľmi prísne, neuškodila by ani dekriminalizácia ľahkej drogy, ktorá môže mať aj priaznivé účinky. Aj také sú názory Slovákov, ktorých sme v rámci ankety o tejto problematike zastavili. Schválne sme tentokrát nelovili len vo vodách mladých ľudí, ale v uliciach hlavného mesta sme oslovili aj tých starších. 

Slováci sa zhodujú v tom, že by možná dekriminalizácia nebola na škodu, jeden z respondentov poznamenal, že práve skutočnosť, že ide o látku zo zoznamu zakázaných, môže byť pre niekoho atraktívna. 

V tejto súvislosti sme oslovili aj ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, ktorej vyjadrenie nájdeš v našom videu. Šéfka rezortu spravodlivosti si myslí, že by bolo na mieste upraviť judikatúru tak, aby rozlišovala užívateľov a distribútorov, zároveň je na mieste prehodnotenie aj trestných sadzieb. Jedným dychom dodáva, že ani pri prehodnocovaní trestov by nešlo o dekriminalizáciu v pravom zmysle slova. 

Odporúčané
Ďuriš Nicholsonová: To mám urobiť teraz coming out? Áno. Mám skúsenosť s marihuanou (Rozhovor) Ďuriš Nicholsonová: To mám urobiť teraz coming out? Áno. Mám skúsenosť s marihuanou (Rozhovor) 3. októbra 2020, 19:07
Domov
Zdieľať
Diskusia