Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2020, 10:16
Čas čítania 0:47
Adam Novosad

Slovenské nemocnice majú infekčné oddelenia plné aj na 100 %. Až 588 zdravotníkov má Covid-19 a hrozí obmedzenie starostlivosti

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V niektorých nemocniciach museli zriadiť špeciálne Covid pavilóny.

V ružomberskej nemocnici sa infekčné oddelenie zaplnilo na 100 percent. Ďaleko od zúfalého stavu nemajú ani viaceré ďalšie slovenské nemocnice, na ktoré dopadla ťarcha druhej vlny pandémie koronavírusu, upozorňujú Aktuality.

V kombinácii s pribúdajúcim počtom zdravotníkov v karanténe sa čoraz častejšie objavujú správy o tom, že v blízkej budúcnosti bude potrebné obmedziť starostlivosť o niektorých pacientov s nie tak závažnými diagnózami.

Slovenské nemocnice majú infekčné oddelenia plné aj na 100 %. Až 588 zdravotníkov má Covid-19 a hrozí obmedzenie starostlivosti
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

K 4. októbru bolo na Slovensku 588 aktívnych prípadov nákazy koronavírusom medzi zdravotníkmi, ktorých práceneschopnosť nielenže ovplyvňuje fungovanie celého zdravotníctva, ale nachádza sa medzi nimi aj veľké množstvo starších lekárov či sestier, ktorí tak rovnako patria do rizikovej skupiny v prípade nákazy koronavírusom.

Domov
Zdieľať
Diskusia