Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2020, 14:44
Čas čítania 0:41
Matej Krajčovič

Lekári kritizujú Matoviča: Jeho výhlásenia sú politické, emotívne a bez akéhokoľvek odborného základu

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenská lekárska komora sa vyjadrila k výrokom premiéra.

Situácia v slovenských nemocniciach sa komplikuje, pribúdajú obsadené lôžka na infekčnom oddelení aj nakazení lekári. 

Premiér Igor Matovič v sobotu naznačil, že v službe možno budú čoskoro musieť zostať aj doktori a sestry, ktorí sa koronavírusom sami nakazia: „Táto situácia bola úplne bežná v Taliansku a vo Veľkej Británii počas prvej vlny, keď tých lekárov a zdravotných sestier nebolo dosť, tak poskytovali zdravotnú starostlivosť, samozrejme v ochranných prostriedkoch,“ povedal v relácii RTVS. 

Dnes na tieto slová reagovala Slovenská lekárska komora, teda združenie, do ktorej ľudia pracujúci v nemocniciach patria. 

Odporúčané
Na Slovensku pribudlo len 353 nakazených, urobili 3 382 testov Na Slovensku pribudlo len 353 nakazených, urobili 3 382 testov 5. októbra 2020, 10:02

Tá Matovičove výroky označila za „politické a emotívne vyhlásenie bez akéhokoľvek odborného základu“. Podľa komory stále platí, že každý nakazený pacient, vrátane lekára, musí byť izolovaný a umiestnený do karantény. 

„Veríme, že Slovensko sa do takej situácie, keď by zdravotnú starostlivosť museli poskytovať aj nakazení lekári, ani nedostane. Ak by sa však situácia vyvinula tak, že by sme museli začať uvažovať aj o takejto možnosti, tak o tom nerozhodne žiaden politik (ani premiér), ale lekári a závažnosť situácie,“ píše sa v stanovisku zverejnenom na Facebooku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia