Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. októbra 2020, 7:42
Čas čítania 1:31
Tímea Krauszová

Pápež František: Rasizmus je vírus, ktorý zmutuje a ukrýva sa medzi ľuďmi

NEWS PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Povzbudivé slová od pápeža uprostred pandémie hovoria najmä o dôležitosti medziľudských vzťahov.

Na svete je nová encyklika pápeža Františka s názvom Fratelli tutti (Všetci bratia), ktorej ústrednou témou je bratstvo a sociálne priateľstvo. Vydal ju v ôsmich jazykoch a distribuoval do všetkých katolíckych kostolov.

„V mnohých krajinách sa dnes zveličovanie, extrémizmus a polarizácia stali politickými nástrojmi,“ píše v nej pápež a dodáva, že diskusie na sociálnych sieťach len znižujú dôstojnosť a štandardy verejných diskusií. Okrem iného v nich kritizuje aj rasizmus, ktorý nazýva vírusom.

Odporúčané
Pre bossa milujúceho okultizmus zastrelil podnikateľa. „Zo Zúbeka mám strach do dnešného dňa,“ hovorí vydieraný muž Pre bossa milujúceho okultizmus zastrelil podnikateľa. „Zo Zúbeka mám strach do dnešného dňa,“ hovorí vydieraný muž 4. októbra 2020, 14:57

Menuje problémy dnešného sveta

Ide o sociálnu encykliku, ktorej text sa skladá z 287 číslovaných odsekov rozdelených do ôsmich kapitol. Hneď v úvodnej kapitole pápež hovorí o mnohých problémoch dnešnej doby. Spomína manipuláciu a deformáciu pojmov ako demokracia, sloboda či spravodlivosť. Rasizmus označil za vírus, ktorý podľa neho rýchlo zmutuje a miesto toho, aby zmizol, tak sa ukrýva medzi nami.

Domov
Zdieľať
Diskusia