Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2020, 16:54
Čas čítania 1:26
Tímea Krauszová

Richard Sulík povedal, že SaS je za dekriminalizáciu marihuany. Väzenie pre pár jointov vraj mladým ľuďom zbytočne zničí život

NEWS MARIHUANA
Uložiť Uložené

Povedal to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na Telo.

Namiesto rokov vo väzení by mali ľudia za marihuanu dostať pokutu alebo nariadené verejno-prospešné práce, povedal v dnešnej relácii Na Telo vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík. Podľa neho mnohokrát pokazí život mladým ľuďom práve aktuálna sadzba, keďže aj pri podmienečnom treste má človek už záznam v registri trestov. V diskusii mu oponoval bývalý šéf rezortu financií Ladislav Kamenický, ktorý povedal, že marihuana je len prestupnou stanicou k užívaniu tvrdších drog.

Vraj sú všetci v koalícii za dekriminalizáciu

„Keď mladého človeka nájdu s piatimi marihuanovými cigaretami vo vrecku, tak nech mu dajú 100-eurovú pokutu alebo 20 hodín verejno-prospešných prác, ale nestrkajme ho na 12 rokov do basy, lebo mu úplne spoľahlivo zničíme život,“ povedal Sulík s tým, že sa ešte uvidí, ako budú prebiehať rokovania s koaličnými partnermi. Podľa jeho slov však všetci v koalícii súhlasia s tým, aby na absurdný počet rokov nekončili užívatelia marihuany vo väzení.

Domov
Zdieľať
Diskusia