Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2020, 16:31
Čas čítania 0:38
Matej Krajčovič

Tradičné vianočné trhy organizované magistrátom v Bratislave tento rok nebudú. O Hviezdoslavovom námestí ešte nie je rozhodnuté

NEWS BRATISLAVA VIANOCE
Uložiť Uložené

Tam podujatie zastrešuje mestská časť Staré mesto.

Bratislava tento rok nebude mať tradičné vianočné trhy. Podujatie na Hlavnom a Františkánskom námestí nebude z dôvodu zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie.

Ich konanie je vylúčené, aj keď by prišlo k drastickému zlepšeniu vývoja okolo koronavírusu: „Ak by aj druhá vlna pandémie začala ustupovať a protiepidemické opatrenia sa postupne zjemňovali, je jasné, že do konca novembra, keď vianočné trhy tradične otvárame, sa situácia nezmení natoľko, aby bolo opäť možné organizovať podujatia, na ktorých sa v relatívne blízkom kontakte stretávajú tisíce obyvateľov a návštevníkov,“ uviedol magistrát. 

Vedenie mesta tvrdí, že vianočnú atmosféru do mesta predsa len prinesie, len zatiaľ nie je jasné, akým spôsobom. Bude musieť byť bezpečný a v súlade s nariadeniami úradov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia