Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2020, 10:52
Čas čítania 0:48
Viktor Kniš

Ničivé požiare na západe USA pokračujú, hlásia desiatky obetí: Moja mama asi z hôr nestihla utiecť, hovorí dcéra nezvestnej

NEWS
Uložiť Uložené

Ničivé požiare v Kalifornii a priľahlých oblastiach zafarbili oblohu na oranžovo. Hlásia minimálne 33 obetí.

Horúčavy a sucho spôsobili na západnom pobreží Spojených štátov katastrofu v porobe obrovských lesných požiarov, s ktorými bojujú tisícky hasičov už niekoľko dní. Fatálny stav odzrkadľujú aj zábery z Kalifornie, na ktorých máme možnosť vidieť oblohu sfarbenú do sýtej oranžovej farby. 

Tento neudržateľný stav si do dnešného dňa vyžiadal minimálne 33 obetí, desiatky ďalších sú však stále nezvestní, informuje NBC. „Očakávame niekoľko ďalších obetí – ľudí, ktorí jednoducho nedostali varovanie na evakuáciu včas, aby stihli opustiť svoje domy a dostať sa do bezpečia“, povedal v ešte v piatok šéf krízového manažmentu Andrew Phelps. NBC získalo aj vyjadrenia ženy, ktorá stále pátra po svojej matke. Už skonštatovala, že nie je vylúčené, že sa nestihla zachrániť.

Domov
Zdieľať
Diskusia