Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2020, 15:06
Čas čítania 0:57
Miriam Rumanková

Učiteľ dejepisu vyhral milión vo vedomostnej šou rok po tom, čo si jeho brat z relácie odniesol domov pol milióna libier

NEWS
Uložiť Uložené

Všetky otázky zodpovedal za 20 minút.

Donald Fear, 57-ročný učiteľ dejepisu, v piatok večer vyhral milión libier v šou Kto che byť milionárom? Ide o prvého víťaza najvyššej ceny za 14 rokov. Zodpovedal všetkých 15 otázok za dvadsať minút, bez menšieho zaváhania. V tomto prípade ide aj o časový rekord v šou, o čom informuje Daily Mail.
 
Učiteľ sa priznal, že minimálne 70% zo svojej výhry plánuje rozdať svojej rodine a zvyšok využije na spokojný dôchodok. „Úprimne, ak by som si nechal celý milión, nemám ani šajnu čo by som s toľkými peniazmi robil. Pokojne by som si mohol kúpiť Aston Martin, ale neviem ako by som sa do neho zmestil. Nikdy by som z neho nevyšiel, som tučný! Toľko peňazí by som reálne mohol minúť len na to, aby som sa presťahoval a ja som naozaj spokojný v mojom terajšom dome. Žijem v ňom už 27 rokov a mám super susedov. Prečo by som sa sťahoval ?,“  povedal víťaz. 

Odporúčané
Baník z Tanzánie je multimilionár. Už druhýkrát vykopal vzácny drahokam, ktorý do 20 rokov možno úplne vyťažia Baník z Tanzánie je multimilionár. Už druhýkrát vykopal vzácny drahokam, ktorý do 20 rokov možno úplne vyťažia 5. augusta 2020, 8:14

Donald síce spomínal, že výhru prerozdelí medzi rodinu, ale asi bude môcť vynechať staršieho brata Davytha, ktorý bol tiež v súťaži Who Wants to be a Millionaire. Minulý rok sa dostal cez 14 otázok do finálového kola, kde odpovedal nesprávne. Aj tak si ale domov odniesol výhru v podobe pól milióna libier.

„Čo som cítil, keď som uvidel otázku za milión libier? Pomyslel som si, že viem odpoveď  a idem si pre svoju výhru. Na nič iné som nemyslel. Bola to jednoduchá otázka a väčšina učiteľov dejepisu by vedela odpoveď, aj keď to nie je súčasťou učebných osnov. Toto bola jedna z ľahších otázok za milión,“  povedal Donald.  

Domov
Zdieľať
Diskusia