Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2020, 19:28
Čas čítania 0:31
Matej Krajčovič

Bratislava, Senec a Pezinok sprísňujú opatrenia. Príčinou je nárast počtu nakazených koronavírusom

NEWS BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Znižuje sa maximálny počet návštevníkov hromadných podujatí a zakazujú návštevy v nemocniciach.

Na Slovensku dnes pribudlo ďalších 226 pacientov pozitívne testovaných na nový koronavírus, čo je zatiaľ vôbec najviac od začiatku pandémie. 

Regionálne úrady verejného zdravotníctva preto reagujú a v okresoch Bratislava, Senec a Pezinok už od zajtra (nedele) sprísňujú karanténne opatrenia

Hromadne organizované podujatia v exteriéri ako športové zápasy, koncerty a podobné akcie budú môcť fungovať len s limitom do 500 osôb, vyššia účasť nebude možná. V interiéroch sa táto hranica zníži na 250 hostí alebo návštevníkov. 

Odporúčané
MAPA: Až tretina z rekordného počtu nových nakazených koronavírusom je z Bratislavy MAPA: Až tretina z rekordného počtu nových nakazených koronavírusom je z Bratislavy 5. septembra 2020, 11:47

Medzi 23.O0 hod až 6.00 hod. sa nebudú môcť konať vôbec žiadne akcie, výnimkou sú svadby do 150 ľudí. Úrady tento časový rámec zvyčajne vysvetľujú zvýšenou mierou konzumácie alkoholu v neskorších hodinách, keď už ľudia strácajú ostražitosť a odkladajú ochranné rúška. 

V spomenutej trojici okresov sa tiež zakazujú návštevy v nemocniciach a interiéroch zariadení sociálnej starostlivosti. Nariadenie nateraz platí do 30. septembra.

Domov
Zdieľať
Diskusia