Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2020, 15:52
Čas čítania 0:46
Matej Krajčovič

Slovák Filip Prešnajder sa stal súčasťou oficiálneho tímu Ferrari v Esports šampionáte hry F1 2020

ŠPORT FORMULA 1
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

O miesto v jednotlivých pretekoch však bude bojovať s ďalšími dvoma tímovými kolegami.

Profesionálny slovenský Esports hráč F1 2020 FIlip Prešnajder dosiahol významný míľnik vo svojej kariére. 

Vo výberovom drafte pod záštitou samotného seriálu Formuly 1 si ho vybral virtuálny tím Ferrari. Slovák tak v nadchádzajúcej Esports sezóne bude hájiť červené farby vedľa ďalších profíkov Enza Bonita a Davida Tonizzu, informuje portál GPF1.cz. 

Odporúčané
Vlani mu sedačka v top tíme ušla. Teraz je v hre aj virtuálny McLaren v esports lige Formuly 1 (Rozhovor) Vlani mu sedačka v top tíme ušla. Teraz je v hre aj virtuálny McLaren v esports lige Formuly 1 (Rozhovor) 12. februára 2020, 9:25

„Som super-šťastný, že som dostal šancu a urobím všetko čo môžem, aby som tímu pomohol vyhrať šampionát,“ napísal Prešnajder na svojom Twitteri. Slováka vo svojich službách vítal aj oficiálny účet Ferrari. 

Prešnajder je víťazom Challenger Series z roku 2019, ktorá je vnímaná ako druhá liga Esports v hre F1 2019. Do tej oficiálnej sa vlani ešte cez draft nedostal, no teraz už tím Ferrari zaujal natoľko, aby ho Taliani zobrali do svojich služieb. 

Virtuálne tímy si z draftu museli vybrať aspoň jedného jazdca, zvyšné posty môžu obsadiť aj z už etablovaných Esports profíkov. 

V samotných pretekoch sú, pochopiteľne, pre každý tím dostupné len dve miesta, Prešnajder sa tak o miesto bude musieť pobiť práve s Tonizzom a Bonitom. Esports sezóna bude prebiehať od októbra do decembra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia