Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2020, 16:33
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Nakupuješ drobnosti z Číny? Vláda schválila zákon, ktorý ťa nepoteší

NEWS ČÍNA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Vláda chce zrušiť oslobodenie od DPH na zásielky malej hodnoty do 22 eur, ktoré k nám dovážajú z Číny a ďalších ázijských krajín.

V stredu schválila vláda novelu zákona o DPH, súčasťou ktorej je aj úprava uplatňovania dane z pridanej hodnoty pri nákupe tovaru do 22 eur z krajín, ktoré nie sú členskými štátmi Európskej únie.

Od 1. januára 2021 chce vláda zrušiť  oslobodenie od dane pri dovoze malých zásielok. Vláda argumentuje tým, že preberá smernicu EÚ, ktorá popisuje povinnosti týkajúce sa DPH pri nákupe tovaru cez internet, píše TV Markíza

Až do súčasnosti nejednotnosť jednotlivých členských štátov komplikovala efektívny výber týchto daní, harmonizácia by mala priniesť podľa rezortu financií pozitívny efekt na domáce podnikateľské prostredie. 

Odporúčané
Karol o živote v Číne: Ľudia tu nemajú Facebook, Google, ani YouTube, koníčky Slovákov sú úplne odlišné (Rozhovor) Karol o živote v Číne: Ľudia tu nemajú Facebook, Google, ani YouTube, koníčky Slovákov sú úplne odlišné (Rozhovor) 22. novembra 2019, 9:57

„Platná právna úprava sa vzhľadom na rýchly nárast elektronického obchodu, a teda aj nárast predaja tovaru na diaľku, dodávaného tak z jedného členského štátu do druhého, ako aj z tretích území alebo tretích krajín na územie Európskej únie (EÚ) ukázala ako nedostatočná,“ konštatuje podľa televízie ministerstvo financií.

„Navrhovaná právna úprava pozitívne ovplyvní podnikateľské prostredie z dôvodu zníženia administratívnej záťaže platiteľov dane, respektíve zdaniteľných osôb, ktoré sa rozhodnú uplatňovať niektorú z osobitných úprav,“ dodáva ministerstvo financií.

Domov
Zdieľať
Diskusia