Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2020, 21:59
Čas čítania 1:31
Miriam Rumanková

„Lietanie je rizikové, ľudia by sa mu mali vyhýbať," vyhlásil člen krízového štábu Visolajský. Výskumy to zatiaľ nepotvrdili

NEWS LIETADLO
Uložiť Uložené

Toto tvrdenie avšak nie je preukázané. Ústredný krízový štáb navyše v utorok schválil plošné uvoľnenie letov, o ktoré žiadalo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.

Jedným z dôsledkov pandémie koronavírusu bolo masívne zníženie globálnej leteckej dopravy. V apríli sa lietalo o 95 % menej, v porovnaní s minulým rokom.

Niektoré letecké spoločnosti úplne prestali lietať, iné sa snažili voziť aspoň tovar či repatriantov. Teraz sa však mnoho dopravcov, ktorí mali pozastavené lety, začína vracať na oblohu. Predstavuje však cestovanie lietadlom riziko? 

Cestovanie lietadlom je veľmi rizikové na šírenie nového koronavírusu. Uzavretý priestor lietadla s cudzími ľuďmi a pretlakom vzduchu je vhodné prostredie na šírenie infekcie", myslí si člen ústredného krízového štábu a lekár Peter Visolajský.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ryanair (@ryanair) on


„Chcem ľuďom zdôrazniť, aby sa vyhýbali cestovaniu lietadlom, je to veľmi rizikové na šírenie koronavírusu,“ dodal Visolajský. 

Domov
Zdieľať
Diskusia