Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2020, 13:34
Čas čítania 0:34
Miriam Rumanková

„Je našou povinnosťou žiť tak, aby sme nezvyšovali ekologický dlh, ktorý zdedí generácia po nás,“ odkazuje Zuzana Čaputová

NEWS ŽIVOTNÉ PROSTREDIE ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Od dnešnej soboty fungujeme na ekologický dlh.

Práve na dnešok totiž pripadol dátum, keď ľudstvo vyčerpalo všetky prírodné zdroje, ktoré je zem schopná nahradiť za jeden rok. V porovnaní s minulým rokom sa tento deň predĺžil o tri týždne. 

„Bola by to výborná správa, keby to bolo zmenou postoja ľudstva k ochrane planéty a nie výsledok obmedzenia dopravy, výroby a ďalších ľudských činností počas pandémie,“ upozornila Čaputová, ktorá zdôraznila spoločnú zodpovednosť za budúcnosť. „Je našou povinnosťou žiť tak, aby sme nezvyšovali ekologický dlh, ktorý zdedí generácia po nás,“ uviedla hlava štátu na svojom Facebooku.

Odporúčané
Dnešným dňom sme ako ľudstvo vyčerpali všetky obnoviteľné zdroje a žijeme na ekologický dlh Dnešným dňom sme ako ľudstvo vyčerpali všetky obnoviteľné zdroje a žijeme na ekologický dlh 22. augusta 2020, 8:34

O 22. auguste ako tohtoročnom dni, odkedy funguje svet na ekologický dlh, informovala slovenská pobočka Svetového fondu na ochranu prírody (WWF). „Dôvodom posunu v porovnaní s minulým rokom sú celosvetové opatrenia počas pandémie nového koronavírusu, konkrétne pokles emisií CO2 z využitia fosílnych palív a pokles ťažby dreva,“ ozrejmila. Pripomína zároveň, že slovenský deň vyčerpania prírodných zdrojov nastal už 21. mája.

Domov
Zdieľať
Diskusia