Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2020, 12:44
Čas čítania 0:35
Viktor Kniš

Zdeno Chára sa zahral na brankára, zachránil Jara Haláka a pomohol Bostonu k postupu

ŠPORT ZDENO CHÁRA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Chárov Boston aj vďaka pohotovému zákroku slovenského obrancu zdolal Carolinu Hurricanes a postúpil do konferenčného semifinále.

Záver najprestížnejšej hokejovej ligy sveta je v plnom prúde, aj keď za výrazne obmedzených podmienok – bez divákov a s pravidelným testovaním. Do semifinále konferencie play-off sa už prebojoval aj Boston Zdena Cháru, pričom práve slovenskému obrancovi môžu Bruins ďakovať za to, že im stačilo len 5 zápasov s Carolinou Hurricanes. 

V poslednom nočnom zápase zdolal Boston Bruins súpera 2:1 a postúpil s bilanciou 4:1. Nemuselo to tak byť, keby Zdeno Chára nezareagoval v druhej tretine za nepriaznivého stavu 0:1, keď puk z bránkovej čiary krajana Jaroslava Haláka zachytil na svojej hokejke.
 

Puk sa po strele hráča Caroliny nalepil na tyčku a od nej sa odrazil za Jaroslava Haláka. Ten síce už bol prekonaný, kapitán medveďov sa však v chaose zorientoval najlepšie a puk z nebezpečnej zóny odstránil. Jeho tím sa tak tešil z dôležitého víťazstva. 

Odporúčané
10 pamätných pästných súbojov Zdena Cháru v NHL 10 pamätných pästných súbojov Zdena Cháru v NHL 11. júna 2019, 9:20

Ku gólovej príležitosti sa po Chárovej záchrannej akcii ešte dostal kolega z tímu Pastrňák, český útočník však nájazd nepremenil.

Domov
Zdieľať
Diskusia