Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. augusta 2020, 15:33
Čas čítania 0:48
Jakub Paulík

Policajti zaistili extázu v tvare hlavy Donalda Trumpa. Upozorňujú na jej nebezpečný chemický obsah

ZAUJÍMAVOSTI DONALD TRUMP DROGY
Uložiť Uložené

S touto drogou sa nestretla polícia prvýkrát.

Polícia v anglickom Bedfordshire zaistila extázu, ktorá sa značne podobá na hlavu prezidenta USA Donalda Trumpa. Miestnych obyvateľov upozornili na to, že droga obsahuje veľkú dávku MDMA (3,4-metylendioxy-N-metylamfetamínu), ktorá dokáže vážne ohroziť jej užívateľa, informoval The Independent

Pri predávkovaní môže jej užívateľ prežívať halucinácie, záchvaty, cítiť extrémny nepokoj či pocit zvýšenia teploty. V prípade už policajti chytili podozrivého, vyše 30-ročného údajného dílera z mesta Luton.

Podľa detektíva Ryana Barnesa z oddelenia trestných činov zločinci neustále hľadajú spôsoby, ako urobiť drogy lákavejšími. Extáza v tvare hlavy amerického prezidenta je minimálne pre jeho fanúšikov určite dobrým príkladom.

Starší prípad z Nemecka s rovnako vyzerajúcou drogou

Drogy v tvare Donalda Trumpa polícia objavila už v minulosti, a to napríklad v roku 2018 na Y Not Festival v Derbyshire. Vtedy zaistená droga znova obsahovala značne vyššie množstvo MDMA (250 mg), než býva u extázy bežné. „Extázu Donalda Trumpa“ objavili tiež na Floride či v Nemecku.

S podobnými drogami, ktoré sa podobajú na rôzne svetové osobnosti sa už policajti stretli mnohokrát. Môžeme medzi ne počítať drogu, ktorá vyzerala ako hlava ruského prezidenta Vladimira Putina, Donkeyho Konga či Supermana. Objavili tiež drogu s logom známej prepravnej spoločnosti UPS. Detektív Barnes odkazuje, že konečný užívateľ nikdy nevie, čo chemicky spracovaná tabletka obsahuje. Ľudí vyzýva, aby sa akýmkoľvek drogám oblúkom vyhli.

Odporúčané
Miška a Vala majú podcast o sexe a chcú ísť s ním aj do slovenských škôl (Rozhovor) Miška a Vala majú podcast o sexe a chcú ísť s ním aj do slovenských škôl (Rozhovor) 8. augusta 2020, 14:01
Domov
Zdieľať
Diskusia