Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2020, 15:51
Čas čítania 1:20
Viktor Kniš

Počet nakazených na Slovensku stúpa aj kvôli dovolenkárom, niektoré okresy zvažujú rušenie kultúrnych podujatí

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Regionálne úrady verejného zdravotníctva zverejnili podrobnosti o nových nakazených Slovákoch.

Najviac prípadov za posledných 24 hodín pribudlo v okresoch Košice (12), Vranov nad Topľou (10) a Bratislava (8).Úrady verejného zdravotníctva postupne hlásia, akým spôsobom sa nákaza do okresov dostala, pričom z týchto informácií vyplýva, že zvýšený počet infikovaných má na svedomí najmä cestovanie.

V Košiciach ide o importované prípady ochorenia COVID-19 z rizikových krajnín. „Príchod osôb bol RÚVZ iniciatívne nahlásený, do času oboznámenia sa s výsledkami boli osoby v domácej izolácii a v nej aj naďalej zotrvajú,“ informoval úrad s tým, že rovnaká situácia je aj v Stropkove, kde majú 3 nové prípady.

Trenčín zaznamenal tri nové potvrdené prípady ochorenia v súvislosti s rodinnou oslavou. Prípady vo Vranove nad Topľou súvisia s tými v okrese Prešov. Jedna pani mala pozitívny test po príchode zo susednej Českej republiky. „Zvyšní pacienti sú vo vzájomnej epidemiologickej súvislosti s už potvrdenými prípadmi v okrese Prešov," povedala regionálna hygienička Vranova nad Topľou Ľudmila Rosierová.

Domov
Zdieľať
Diskusia