Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2020, 14:43
Čas čítania 0:36
Matej Krajčovič

Koronavírus má aj kuchár z reštaurácie vo Vysokých Tatrách. Hygienici upokojujú turistov

NEWS SLOVENSKO VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Muž neprichádzal do priameho kontaktu so zákazníkmi, rýchlotesty u jeho kolegov sú zatiaľ negatívne.

Jedným z nových pacientov, u ktorých testy potvrdili nákazu koronavírusom, je podľa RTVS aj kuchár z reštaurácie pri hoteli na Hrebienku vo Vysokých Tatrách


Hygienici okamžite izolovali približne 14 jeho kolegov z rovnakej prevádzky, ktorí teraz čakajú na výsledky testov. Muž sa však medzitým zúčastnil niekoľkých ďalších akcií, vrátane oslavy s 53 hosťami. Úrady tak dohľadávajú kontakty až z troch potenciálnych ohnísk. 


Reštaurácia teraz pracuje v obmedzenom režime. „Okamžite po zistení informácie o pozitívnom teste sme uzavreli prevádzku a zabezpečili jej profesionálnu dezinfekciu certifikovanou spoločnosťou. Všetci zamestnanci reštaurácie zostali v karanténe a sú testovaní, pričom prvé rýchlotesty boli s negatívnym výsledkom,“ povedali prevádzkovatelia pre verejnoprávnu TV. 

Odporúčané
Šanca, že sa koronavírusom nakazíš z donášky alebo z jedla v obchode, je vraj minimálna. Aj keď by naň niekto nakašľal Šanca, že sa koronavírusom nakazíš z donášky alebo z jedla v obchode, je vraj minimálna. Aj keď by naň niekto nakašľal 28. marca 2020, 15:13

Turisti, ktorých je v týchto dňoch v Tatrách mimoriadne veľa, sa podľa hygienikov údajne obávať nemusia.

Kuchár neprichádzal priamo do styku so zákazníkmi a zistenia odborníkov hovoria o tom, že vírus by si musel vdýchnuť, aby sa u teba COVID-19 rozvinul. Ak skončí v žalúdku plnom kyselín, báť sa zrejme príliš nemusíš. 

Domov
Zdieľať
Diskusia