Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2020, 12:14
Čas čítania 0:32
Viktor Kniš

Ukrajina zaradila Slovensko a Česko do tzv. červenej zóny s nepriaznivou koronavírusovou situáciou

NEWS ČESKO SLOVENSKO UKRAJINA
Uložiť Uložené

Ukrajina vyhodnotila, že západné krajiny nie sú pre jej obyvateľov bezpečné na cestovanie.

Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva zaradilo do svojej „červenej zóny“ s nepriaznivou koronavírusovou situáciou viac ako 120 krajín sveta vrátane Slovenska a Česka, informujú tamojšie médiá.

Pre obyvateľov našich krajín to znamená, že po príchode budú musieť buď predložiť negatívny certifikovaný výsledok testov na ochorenie Covid-19 alebo absolvovať povinnú karanténu. Tento zoznam by sa mal aktualizovať každý týždeň. 

Odporúčané
Zváž cestovanie do zahraničia a veľké oslavy. Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky dvíha varovný prst Zváž cestovanie do zahraničia a veľké oslavy. Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky dvíha varovný prst 5. augusta 2020, 10:28

Na zoznam krajín s najhoršou pandemickou situáciu zaradila Ukrajina tie štáty, kde za posledné 2 týždne stúpol počet nakazených na 100-tisíc obyvateľov nad počet u nich, alebo zaznamenali prírastok nad 30 %. Napríklad Česko eviduje 25 prípadov na 100-tisíc obyvateľov, ale 83 % prírastok. Slovensko má 6 prípadov na 100-tisíc obyvateľov, ale 32,5 % prírastok. Ukrajina má 33 prípadov na 100-tisíc obyvateľov.

Okrem Slovenska alebo Česka sú na rovnakom zozname „červených“ krajín aj Čína, Maďarsko, nemecko, Bulharsko, Poľsko či Francúzsko alebo Rusko. Naopak, za bezpečné považuje Ukrajina Portugalsko, Chorvátsko, Britániu alebo Turecko či Taliansko.  

Domov
Zdieľať
Diskusia