Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2020, 8:32
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Letecké spoločnosti menia taktiku. Táto ti preplatí náklady na liečbu Covid-19, ak koronavírus chytíš počas cesty

NEWS LIETADLO
Uložiť Uložené

Letecká spoločnosť Emirates chce dostať cestujúcich naspäť do lietadiel.

Letecká spoločnosť Emirates chce prilákať cestujúcich späť na palubu svojich lietadiel. Nebojí sa pritom ani trochu zariskovať, a tak oznámila, že ak sa vydáš na cestu jej lietadlom a nakazíš sa počas nej koronavírusom, aerolinka za teba zatiahne náklady na liečbu ochorenia Covid-19 až do výšky 150-tisíc eur, upozorňuje CNN.

Emirates týmto gestom poukazujú na prísne hygienické opatrenia, ktoré v reakcii na prebiehajúcu pandémiu zaviedli. Spoločnosť si verí natoľko, že za teba nezaplatí len náklady na liečbu, ale aj náklady na prípadnú karanténu a to vo výške do 100 eur po celých 14 dní.

Táto aerolinka ti preplatí náklady na liečbu Covid-19, ak koronavírus chytíš počas tvojej cesty
Zdroj: Pixabay

Nakaziť ochorením Covid-19 sa však nemusíš len priamo na palube lietadla. Emirates v rámci svojej iniciatívy sľubujú, že odteraz až do 31. októbra tohto roka ti náklady na liečbu preplatia aj v prípade, že sa koronavírusom nakazíš do 31 dní od dátumu tvojho letu.

Odporúčané
Ruskí boháči kašlú na Covid-19 a na dovolenky cestujú súkromnými lietadlami. Obľúbili si Cyprus aj Španielsko Ruskí boháči kašlú na Covid-19 a na dovolenky cestujú súkromnými lietadlami. Obľúbili si Cyprus aj Španielsko 25. júla 2020, 16:23

Aj keď sa teda presunieš ďalej z destinácie, kam ťa Emirates prepravia, tvoje špeciálne poistenie k letu bude stále platiť. Vďaka tomuto kroku sa letecká spoločnosť zo Spojených arabských emirátov pýši titulom prvej aerolinky, ktorá takéto pokrytie nákladov ponúka. Nie je preto vylúčené, že sa k nej postupne pridajú aj niektorí konkurenti.

Domov
Zdieľať
Diskusia