Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 16:23
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Ruskí boháči kašlú na Covid-19 a na dovolenky cestujú súkromnými lietadlami. Obľúbili si Cyprus aj Španielsko

NEWS DOVOLENKA RUSKO
Uložiť Uložené

Ani uzavreté hranice nevedia ruským boháčom zabrániť v dovolenkovaní v Európe.

Aj keď Európska únia zostáva pre väčšinu krajín sveta aj naďalej uzavretou, jedna vrstva ruskej spoločnosti prišla na to, ako odísť zo svojej domoviny a vychutnať si ničím nerušenú letnú dovolenku v obľúbenej európskej destinácii. Stačí na to súkromné lietadlo a povolenie na pobyt v jednej z krajín Európskej únie, kde mnohí Rusi vlastnia nehnuteľnosti, upozorňujú TV Noviny.

Ako informuje portál RBK, moskovské letiská zaznamenali v priebehu apríla až júna výrazne zvýšený záujem o cestovanie súkromnými lietadlami na starý kontinent.

Štatistiky trend potvrdzujú, mesačne mal počet letov súkromných lietadiel stúpnuť vyše dvojnásobne zo 400 na 850. A to aj napriek tomu, že cesty do zahraničia musia byť oficiálne zdôvodnené ako nevyhnutné kvôli práci či zdraviu. 

Rusko pritom patrí medzi krajiny, ktoré koronavírus zasiahol najviac na svete. Denne tam stále pribúda okolo 6-7-tisíc nových prípadov. Hrozí tak, že ruskí dovolenkári môžu dovliecť nákazu opäť na miesta, kde už sa situácia stabilizovala

 

Ruskí boháči kašlú na Covid-19 a na dovolenky cestujú súkromnými lietadlami. Obľúbili si Cyprus aj Španielsko
Zdroj: Pixabay

Záujem o súkromné lety vzrástol aj medzi Rusmi, ktorí lietadlo nevlastnia. Vedia si ho jednoducho prenajať, pričom medzi najčastejšie destinácie tohto leta patria Nice, Barcelona, Alicante či Cyprus. Za letenku v súkromnom lietadle, kam sa vojde 13 osôb, zaplatia okolo 20 000 eur.

Odporúčané
Toto je 7 kúpalísk v Bratislave a v Košiciach, kde sa môžeš počas horúcich dní schladiť Toto je 7 kúpalísk v Bratislave a v Košiciach, kde sa môžeš počas horúcich dní schladiť 21. júla 2020, 12:02

Majitelia spoločností, ktoré prenajímajú súkromné lietadlá či helikoptéry sú pritom nadšení. Od začiatku pandémie im rastú tržby, pretože množstvo bohatých Rusov pochopilo, že prenájom súkromného lietadla síce vyjde drahšie, ale pre nich samotných minimalizuje riziko nákazy koronavírusom oveľa efektívnejšie, ako cesta v prvej triede komerčnou aerolinkou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia