Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2020, 15:04
Čas čítania 0:49
Tímea Krauszová

Aktualizované: Andrej Danko vypovedal na NAKA v kauze Tipos. Pýtali sa ho na poradcu riaditeľa, ktorý inkasoval tisíce mesačne

NEWS ANDREJ DANKO NAKA
Uložiť Uložené

Bývalý predseda vlády Andrej Danko dnes poobede prišiel na Národnú kriminálnu agentúru, Aktualitám odmietol odpoveď na otázky, v akej kauze bude vypovedať.

Aktualizované 23.7. o 16:21

Šéf SNS Andrej Danko šiel dnes poobede na NAKA v Banskej Bystrici, informujú Aktuality. Podľa ich informácií by mohol bývalý šéf parlamentu vypovedať v dvoch kauzách: buď v kauze stávkovej spoločnosti Tipos alebo v miliónovej kauze Dobytkár.

Aktualizované: Andrej Danko vypovedal na NAKA v kauze Tipos. Pýtali sa ho na poradcu riaditeľa, ktorý inkasoval tisíce mesačne
Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Peniaze pre stranu alebo dohadzovanie džobu pre známeho

V kauze Tipos sa okrem preliatych miliónov rieši aj podivné zamestnávanie Milana Čubu, ktorý oficiálne zastával post poradcu riaditeľa. Podľa Aktualít ho nikto vo firme nepoznal, hoci mesačne poberal niekoľko tisíc eur a za dva a pol roka si tak nahromadil viac ako 100-tisíc. Polícia vyšetruje, či nešlo len o formálne zamestnanie na papieri. Čuba sa pred vyšetrovateľom priznal, že tip na džob v Tipose dostal od Andreja Danka.

Bývalý premiér potvrdil, že ho NAKA vypočúvala v súvislosti s Čubom, informuje Denník N.

Podľa Aktualít by však mohol byť Danko zapletený do kauzy Dobytkár najmä preto, že časť peňazí podľa kľúčového svedka skončila v SNS. Peniaze mali využiť na médiá (možno reklamu) a tiež na stranícke výdavky pred poslednými voľbami. 

Odporúčané
10 vecí, ktoré by si mal vedieť o miliónovej kauze Dobytkár. Ide o najväčší korupčný podvod v histórii Slovenska? 10 vecí, ktoré by si mal vedieť o miliónovej kauze Dobytkár. Ide o najväčší korupčný podvod v histórii Slovenska? 14. júla 2020, 12:11

V marci ho s otázkami novinári z Aktualít konfrontovali, no Andrej Danko odmietol komentovať, či naozaj dohodil fantómového poradcu riaditeľa. Rovnako dnes odmietol prezradiť, v akej kauze vlastne bude na NAKA vypovedať. Na otázky napokon v krátkosti odpovedal novinárom až dnes.

Domov
Zdieľať
Diskusia