Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2020, 19:15
Čas čítania 0:53
Adam Novosad

Bežec na chvíľu prekonal svetový rekord Usaina Bolta na 200 metrov. Až potom zistil, že ho zradili organizátori aj časomiera

Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Noah Lyles na Twitter napísal, že sa organizátori takto nemôžu zahrávať s jeho emóciami.

Pandémia koronavírusu spôsobila zrušenie množstva športových podujatí. Jedným z nich sa stali aj viaceré zastávky Diamantovej ligy, ktoré tak organizátori nahradili exhibičnými pretekmi s účastníkmi súťažiacimi virtuálne zo svojich domovských miest, upozorňuje Denník N.

Zastávka Diamantovej ligy vo švajčiarskom Zurichu bola nahradená Inspiration Games. Na tomto podujatí si sily v behu na 200 metrov zmerali traja súťažiaci – Francúz Christophe Lemaitre bežal práve v Zurichu, Holanďan Churandy Martina zase v holandskom meste Papendale a v americkom meste Bradenton napokon Noah Lyles.

Diváci mohli súboj odohrávajúci sa naprieč planétou sledovať v jednej chvíli. Víťazom sa stal Američan Noah Lyles, ktorý dokonca na niekoľko minút veril tomu, že prekonal svetový rekord Usaina Bolta. Po odbehnutí 200 metrov svietil na časomiere čas 18,90 sekundy, pričom Usain Bolt vo svojom svetovom rekorde zabehol túto vzdialenosť za 19,19 sekundy.

Zmätený, ale šťastný Lyles chvíľu sledoval, ako je možné, že si svoj dovtedajší osobný rekord 19,50 sekundy zlepšil tak výrazne, ale vysvetlenie prišlo o niekoľko minút. Časomiera neklamala, ale Lyles zabehol namiesto 200 metrov len 185 metrov. Dôvod? Organizátori ho umiestnili do nesprávnej dráhy.

Odporúčané
Mali sme anektovať Korfu na celé leto a lietali by sme tam na dovolenky z Bratislavy, vyhlásil Igor Matovič Mali sme anektovať Korfu na celé leto a lietali by sme tam na dovolenky z Bratislavy, vyhlásil Igor Matovič 10. júla 2020, 11:10

Amatérske pochybenie však prijal s chladnou hlavou, aj keď na Twitteri skonštatoval, že sa organizátori takto nemôžu zahrávať s jeho emóciami. Čas mu preto organizátori zmazali a pripravili ho tým o odmenu 10-tisíc dolárov.

Lyles by pritom zrejme disciplínu vyhral, aj keby bežal v správnej dráhe, avšak opakovanie pretekov sa, samozrejme, nekonalo, a tak v čase 20,65 zvíťazil Lemaitre.

Domov
Zdieľať
Diskusia