Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2020, 11:10
Čas čítania 0:56
Adam Novosad

Mali sme anektovať Korfu na celé leto a lietali by sme tam na dovolenky z Bratislavy, vyhlásil Igor Matovič

NEWS DOVOLENKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Slovenské cestovné kancelárie sa vraj mali viac posnažiť anektovať časť územia vhodného na dovolenky.

Výber letnej dovolenky v čase pandémie koronavírusu spôsobuje vrásky na čele mnohým Slovákom. Aj keď by množstvo z nich chcelo zažiť leto na pláži pri mori, a svedčí o tom aj viac ako 40-tisíc predaných lístkov na vlaky z Bratislavy do Chorvátska, epidemiologická situácia je aj naďalej nevyspytateľná. 

Vo štvrtok sme sa zobudili do krajiny, v ktorej nám pribudlo 53 prípadov koronavírusu. Reagoval na to aj premiér Matovič, ktorý avizoval sprísňovanie opatrení na tlačovej konferencii. V hre je intenzívnejší monitoring hraníc aj zvyšovanie pokút. 

Odporúčané
Matovič: 53 nie je príliš pozitívne číslo, o sprísňovaní opatrení sa však rozhodne najskôr v pondelok Matovič: 53 nie je príliš pozitívne číslo, o sprísňovaní opatrení sa však rozhodne najskôr v pondelok 9. júla 2020, 16:49

Na tlačovej konferencii padla aj otázka, prečo existuje zoznam zelených krajín, keď vláda odporúča Slovákom sedieť doma. Cestovným kanceláriám tak potom trochu kazí predaj zájazdov. Igor Matovič na túto otázku zareagoval tak, že do pléna hodil nápad, ako by sa všetci Slováci mohli bezpečne izolovať od ostatných dovolenkujúcich Európanov. 

 

Vysvetlite mi preco sme si neanektovali Korfu?!

Posted by Peter Farkas on Friday, July 10, 2020

Cestovným kanceláriám odkázal, že sa zrejme dostatočne nesnažili, pretože vraj pokojne mohli obsadiť celý ostrov ako grécke Korfu. Slováci podľa premiéra mohli na leto Korfu anektovať len pre seba, nevpúšťali by sme tam cudzincov, a na dovolenke by sme sa nemuseli obávať takmer žiadnej nákazy. 

Vraj mala vzniknúť priama linka Bratislava - Korfu, alebo pokojne iný izolovaný ostrov, a naši cestovatelia by nemuseli tráviť letné dni na miestach, kde sa premelie množstvo národností a riziko infekcie je vysoké. Nevedno však, ako by na návrh pomyselnej anexie Korfu reagovala grécka vláda.

Domov
Zdieľať
Diskusia