Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2020, 20:17
Čas čítania 0:57
Tina Hamarova

Norberta Bödöra prepustili na slobodu, sudca Truban nevidí dôvod na väzbu

NEWS NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Nitriansky podnikateľ je známy svojimi kontaktami na Mariana Kočnera.

Špecializovaný trestný súd  v Banskej Bystrici v nedeľu rozhodol, že kontroverzný nitriansky podnikateľ Norbert Bödör nebude stíhaný vo väzbe.  Bödör je známy svojimi kontaktmi na Mariana Kočnera či bývalého šéfa policajného zboru Tibora Gašpara.

Sudca Špecializovaného trestného súdu Michal Truban prepustil Norberta Bödöra na slobodu. Podnikateľa Petra Kubu vzal v kauze Dobytkár do väzby. Prokurátor sa odvolal, vo veci bude rozhodovať Najvyšší súd. Bödör je však už voľný, rozhodnutie nemá odkladný účinok.

Polícia ho obvinila pre kauzu úplatkov v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. NAKA v rámci akcie „Dobytkár“ zasahovala aj v sídle bezpečnostnej služby Bonul, ktorá patrí Bödörovi staršiemu ešte v piatok ráno.

Zadokumentovala úplatky vo výške viac ako 10 miliónov eur. Všetkých zadržaných obvinili z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia