Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2020, 10:17
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Norberta Bödöra údajne obvinili v úplatkárskej kauze, kde sa točili milióny eur

NEWS NAKA NORBERT BÖDÖR
Uložiť Uložené

Akcia Dobytkár naberá na obrátkach. NAKA zasahovala v Bonule, obviniť mali aj Norberta Bödöra, ktorý je známy svojimi kontaktami na Mariana Kočnera.

Národná kriminálna agentúra sa pred niekoľkými mesiacmi zahryzla do vyšetrovania úplatkárskej schémy z prostredia Pôdohospodárskej platobnej agentúry. V tejto štátnej inštitúcii sa malo dlhé roky obchodovať s dotáciami aj peniazmi z eurofondov.

V piatok ráno polícia informovala o postupe v tomto prípade s pracovným názvom „Dobytkár“. Na viacerých miestach Slovenska, a to aj v sídle bezpečnostnej služby Bonul, vykonávala zaisťovacie úkony a obvinila niekoľko podozrivých osôb.

Obvinenie bolo vznesené voči trom fyzickým a dvom právnickým osobám. Všetci boli obvinení z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

 

KORUPCIA NA VYSOKÝCH MIESTACH: NAKA ZNOVU ZASAHUJE V RÁMCI AKCIE DOBYTKÁR Národná kriminálna agentúra pokračuje vo...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, July 3, 2020

Aktuality.sk informujú, že zdroj z prostredia orgánov činných v trestnom konaní im potvrdil, že jedným z obvinených je Norbert Bödör, známy svojimi kontaktami na Mariana Kočnera a bývalého šéfa policajného zboru Tibora Gašpara. 

Okrem osoby s iniciálkami N. B. boli obvinené aj osoby Ľ. P a P. K. Policajti z NAKA doteraz v rámci akcie Dobytkár zdokumentovali úplatky vo výške viac ako 10 miliónov eur.

Odporúčané
Matovič: Mafia, čo doteraz vládla, zavetrila 8 miliárd eur. Premiér odvádza pozornosť od Kollárovej diplomovky Matovič: Mafia, čo doteraz vládla, zavetrila 8 miliárd eur. Premiér odvádza pozornosť od Kollárovej diplomovky 3. júla 2020, 9:10

O závažnosti trestnej činnosti, ktorá roky prebiehala v prostredí Pôdohospodárskej platobnej agentúry svedčí aj predchádzajúce zadržanie jej bývalého šéfa Juraja Kožucha a finančníka Martina Kvietika. V tomto prípade skončili obaja vo väzbe.

Domov
Zdieľať
Diskusia