Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2020, 9:10
Čas čítania 1:09
Adam Novosad

Matovič: Mafia, čo doteraz vládla, zavetrila 8 miliárd eur. Premiér odvádza pozornosť od Kollárovej diplomovky

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič prišiel s vlastnou interpretáciou súčasnej koaličnej krízy.

Igor Matovič včera absolvoval rušný deň. Na poobedňajšej tlačovke informoval Slovákov o rozhodnutiach konzília epidemiológov, na základe ktorých sme medzi bezpečné krajiny zaradili štáty ako Španielsko či Taliansko, ale vyškrtli spomedzi nich Bulharsko aj Čiernu Horu.

Skomplikované cestovanie však krátko pred polnocou nahradilo zamyslenie sa nad súčasnou koaličnou krízou. Skopírovaná diplomovka predsedu parlamentu Borisa Kollára zrejme premiérovi nedá spávať, pretože Kollára už dve koaličné strany SaS aj Za ľudí vyzvali na odstúpenie z funkcie ústavného činiteľa. 

 

Mafia, ktorá 12 rokov dôsledne rozkrádala Slovensko v týchto dňoch zavetrila unikátnu príležitosť na svoj triumfálny...

Posted by Igor Matovic on Thursday, July 2, 2020

Boris Kollár sa zase vyhráža, že ak by sa mal svojho miesta vzdať, tak s hnutím Sme rodina nemá problém odísť z vládnej koalície. Zatiaľ čo situácia vnútri koalície sa komplikuje, Matovič v statuse na Facebooku o jedenástej večer konštatoval, že problémom vlastne nie je Kollárova diplomovka, ale aktivita opozície, ktorá podľa neho zavetrila 8 miliárd eur od Európskej únie.

„Mafia, ktorá 12 rokov dôsledne rozkrádala Slovensko v týchto dňoch zavetrila unikátnu príležitosť na svoj triumfálny návrat. Osem miliárd eur, ktoré zrejme dostaneme z EK na podporu ekonomiky na najbližšie roky, je lákadlo preveliké a boli by hlúpi, aby sa nepokúsili zvrátiť preň chod dejín,“ napísal na sociálnej sieti.

Odporúčané
Ryanair stratil v júni 97 % cestujúcich. Opäť začína lietať aj z Bratislavy, ale situácia sa mu skomplikovala Ryanair stratil v júni 97 % cestujúcich. Opäť začína lietať aj z Bratislavy, ale situácia sa mu skomplikovala 3. júla 2020, 8:28

Matovič vyhlásil, že Slovensko posledné dva týždne nerieši nič iné, ako dve diplomovky. V spoločnosti sa tak vraj vytvára skvelá príležitosť na to, aby opozícia rozkývanú koalíciu dorazila k zemi.

Svoj status tentokrát zakončil hashtagom #BudeToTesne, a tak najbližšie dni ukážu, či z kauzy diplomovka bude vyvodená politická a osobná zodpovednosť, alebo na nej vláda naozaj padne. 

Zároveň platí, že ak by Igor Matovič chcel, mohol by teoreticky vládnuť aj bez hnutia Sme rodina. Jeho vláda s SaS a Za ľudí by nemala takú pohodlnú ústavnú väčšinu ako s Kollárom, no počet poslancov by bol dostatočný. 

Domov
Zdieľať
Diskusia