Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2020, 14:17
Čas čítania 0:46
Adam Novosad

Ikonická zubačka vo Vysokých Tatrách skončila. O rok už cestou na Štrbské pleso chytíš aj Wi-Fi

NEWS VYSOKÉ TATRY
Uložiť Uložené

Vo Vysokých Tatrách sa chystá obnova ikonickej zubačkovej železnice.

Za posledné polstoročie sa zo zubačky smerujúcej na Štrbské pleso stala ikonická turistická atrakcia. Dodnes na trati zo Štrby na Štrbské pleso premáva súprava, ktorá už nepatrí medzi najmladšie, čo Železnice SR prinútilo urobiť dôležité rozhodnutie.

Od 6. júla sa začína rekonštrukcia trate, a tak si turisti budú musieť na výlet vlakom počkať minimálne do februára budúceho roka, upozorňuje Denník E.

Odporúčané
Prázdne pláže, ľudia zväčša bez rúšok a prudký nárast prípadov. Náš kolega bol týždeň v Chorvátsku Prázdne pláže, ľudia zväčša bez rúšok a prudký nárast prípadov. Náš kolega bol týždeň v Chorvátsku 2. júla 2020, 13:30

Legendárnu zubačku v tomto období nahradia autobusy, ktoré zabezpečí Železničná spoločnosť Slovensko. Odchádzať budú z miesta vedľa výpravnej budovy zubačky a turistov odvezú zo Štrby cez Tatranský Lieskovec až po centrálne parkovisko na Štrbskom plese.

Domov
Zdieľať
Diskusia