Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. júna 2020, 10:51
Čas čítania 1:22
Viktor Kniš

Robert Fico dostane pokutu 40-tisíc €, ak neukáže faktúry za luxusný kaštieľ vo Vinosadoch

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Nadácia Zastavme korupciu dala podnet výboru pre nezlučiteľnosť funkcií, ktorý sa bude Ficom zaoberať v júli.

Nadácia Zastavme korupciu dala podnet na parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, aby prešetril Ficov pobyt v luxusnom kaštieli vo Vinosadoch. Poukazuje na ústavný zákon, ktorý hovorí, že verejný funkcionár nesmie prijímať dary alebo získavať iné výhody v súvislosti s výkonom svojej funkcie. 

Z vyjadrení Fica nie je zrejmé, či za pobyt v luxusnom kaštieli zaplatil. Ak by sa preukázalo, že šéf Smeru využíva služby rehabilitačného zariadenia bez finančnej odplaty, bude mať problém – čakala by ho pokuta vo výške 40-tisíc eur, teda ročného poslaneckého platu. Výbor bude zasadať začiatkom júla, informuje o tom denník SME

Úlohou Roberta Fica bude doložiť faktúry za údajný rehabilitačný pobyt v nehnuteľnosti, ktorej vlastnícke nitky podľa zistení novinárov siahajú k ľuďom z pozadia Smeru. 

Odporúčané
Monika Beňová nakladá Ficovi: Je v hlbokej paranoji, jeho facebookový status k Pellegrinimu je nedôstojný a neprofesionálny Monika Beňová nakladá Ficovi: Je v hlbokej paranoji, jeho facebookový status k Pellegrinimu je nedôstojný a neprofesionálny 18. júna 2020, 19:20

„Keďže všetko je pozatvárané, dostal som ponuku využiť rehabilitačnú časť tohto zariadenia, ja som ju niekoľkokrát využil, aj ju využijem, pretože nevidím žiadny dôvod, prečo by som sa mal obmedzovať,“ vysvetľoval Robert Fico svoj  pobyt v kaštieli začiatkom júna s tým, že v skutočnosti býva v prenajatom byte v Ružinove. 

Komu kaštieľ patrí stále nevieme, nitky vedú k oligarchom z pozadia SmeruPodľa zistení Plus 7 dní nie je možné dohľadať oficiálneho majiteľa majestátneho bývania bývalého premiéra. Barokový kaštieľ vlastní akciová spoločnosť s názvom Obnova kultúrnych a historických pamiatok. Túto firmu vlastní česká firma SLUG Property, a. s. ktorá podľa všetkého patrí pod schránkovú firmu so sídlom v New Jersey s názvom Johnson Developments LLC.

Bývalí členovia dozornej rady v akciovej spoločnosti, ktorej kaštieľ patrí, majú blízko k oligarchom z pozadia Smeru – Širokému a Výbohovi. 

Robert Fico býval dlhé roky v byte odsúdeného daňového podvodníka Ladislava Bašternáka, ktorému za luxusný apartmán platil podozrivo nízky nájom. Pod tlakom sa nakoniec vysťahoval, údajne potom prespával v hoteli Hilton v Bratislave.

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Keď sa ho nedávno novinári na jeho bývanie pýtali, odpovedal, že kým býva čestne, nie je to ich vec: „Kde bývam, do toho vás celkom nič nie je. Do toho vás to je vtedy, ak budete mať informáciu, že som si kúpil byt, na ktorý nemám, alebo ak platím nejaký nájom, na ktorý nemám,“ komentoval pred pár dňami Robert Fico otázku o tom, kde býva.

Domov
Zdieľať
Diskusia