Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. júna 2020, 11:03
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

V nedeľu zaznamenali najviac nových nakazených koronavírusom za jeden deň na svete, zlé správy prichádzajú aj z Grécka

NEWS BRAZÍLIA GRÉCKO WHO
Uložiť Uložené

Európa je síce z najhoršieho v rámci prvej vlny už von, WHO však varuje pred ďalším šírením vírusu.

Svetový vrchol pandémie sa ešte len blíži, upozorňuje šéf Svetovej zdravotníckej organizácie, podľa ktorého nie je dôvod na to, aby krajiny oslavovali. „Po viac ako šiestich mesiacoch pandémie nie je čas na to, aby ktorákoľvek krajina zložila nohu z plynu“ povedal Tedros Adhanom Ghebreyesus v rámci tlačového vyhlásenia k aktuálnej situácii podľa zahraničných agentúr. 

136 000 prípadov za deň

Podľa oficiálnych štatistík hlásili krajiny v súčte viac ako 136-tisíc nových nakazených koronavírusom, čo je podľa šéfa WHO „doposiaľ najviac nových prípadov za jeden deň.“ 

Ghebreyesus preto vyzýva, aby svetové spoločenstvo nepovažovalo situáciu za vybavenú, práve naopak, najpostihnutejšie oblasti by mali ostatné krajiny podporiť. Jednou z takých je Brazília, ktorá už predbehla v negatívnej štatistike nakazených aj Taliansko a v počte nakazených je tak na celkovo druhom mieste. 

Niektoré časti Ameriky tak vrchol pandémie ešte len čaká. Do dnešného dňa už ochoreniu podľahlo viac ako 400-tisíc ľudí a celkovo s ním prišlo do konatktu viac ako 7 miliónov ľudí na celom svete. Podľa hlavnej odborníčky WHO pre koronavírus Marie Van Kerkhoveovej to zďaleka neznamená koniec pandémie. 

V nedeľu zaznamenali na svete najviac nových nakazených koronavírusom za jeden deň, zlé správy prichádzajú aj z Grécka
Zdroj: New York Times

Zlé správy z Grécka

Týždeň pred štartom dovolenkovej sezóny zaznamenalo Grécko 97 nových nakazených od predchádzajúceho oznámenia zo 4. júna. Tretinu prípadov prišla zo zahraničia. Vláda konštatuje, že sa koronavírusu stále nezbavili, píše The Guardian

Grécko chce od 15. júna povoliť vstup na svoje územie turistom bez povinných testov a bez karantény, ak  nepricestujú z letiska označeného Európskou agentúrou pre bezpečnosť letectva za vysoko rizikové.

Domov
Zdieľať
Diskusia