Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júna 2020, 17:28
Čas čítania 1:25
Jakub Paulík

Žena sa po napadnutí policajtom zvíjala na zemi, mužovi stiahli rúško a nasprejovali slzný plyn do tváre. Policajtov suspendovali

NEWS BLACK LIVES MATTER GEORGE FLOYD
Uložiť Uložené

NYPD je o dvoch policajných príslušníkov „ľahšia“.

Dvaja policajti z NYPD (New York City Police Department) prekročili pri zákrokoch na protestujúcich hranice, a tak ich suspendovali.

Ako píše BuzzFeed, prvý prípad sa týka mladej Američanky menom Dounya Zayer, ktorú policajt hrubou silou odstrčil na zem, pričom ju vulgárne nazval hlúpou š***kou (stupid f***ing b**ch). V posledných sekundách na videu môžeš vidieť, ako sa žena zvíja na zemi. Pri náraze si totiž nebezpečne udrela hlavu. Záchranári ju museli následne hospitalizovať.

V druhom prípade išlo o muža menom Andrew Smith, ktorý podľa videozáznamu kráčal so zdvihnutými rukami, čím naznačoval, že chce mierumilovne protestovať. Oproti nemu stojaci policajt mu ale stiahol ochranné rúško a do tváre mu nasprejoval slzný sprej.

Domov
Zdieľať
Diskusia