Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Borec.
10. júna 2020, 9:32
Čas čítania 2:29
Sponzorovaný obsah

Attila Végh: Takto si poradíš s agresormi v podnikoch

KULTÚRA ATTILA VÉGH
Uložiť Uložené

Slovenský MMA šampión Attila Végh je tým najpovolanejším, kto môže ostatným radiť, ako sa vyhnúť potyčke. On sám veľmi dobre vie, že tvrdé päste patria výhradne do klietky, nie do klubov a barov.

V podnikoch si konečne môžeme s najbližšími posedieť aj bez väčších obmedzení. Keďže sa všetko pomaly vracia do starých koľají a niektorí sa možno minimálne zo začiatku nebudú vedieť zmestiť do kože, pripravili sme pre teba niekoľko tipov, ktoré ti pomôžu vyhnúť sa konfliktom v baroch. 

Radí ten najpovolanejší – Attila Végh, ktorý je slovenským MMA šampiónom. Aj on veľmi dobre vie, že chlapské súboje a tvrdé päste patria výhradne do klietky, kde si môžu bojovníci zmerať sily čestným spôsobom. Ak teda patríš medzi klubových agresorov a potrebuješ sa niekde „vybiť,“ pokojne sa prihlás na tréningy a môžeš si skúsiť aspoň amatérsky zápas. Svoj hnev však do klubu určite nenos, nezabúdaj na to, že do nich ľudia chodia, pretože sa chcú zabaviť a nie vidieť ako s tebou máva tvoja nevyrovnaná osobnosť. 

V prípade, že sa budú hostia v podnikoch riadiť nasledujúcimi pravidlami, k potyčke pravdepodobne nikdy nedojde.

Privolať pomoc nie je hanba

Väčšina agresorov sa zameriava oveľa viac na nočné kluby, ako krčmy alebo prevádzky, kde nehrá hlasná hudba. Práve na týchto miestach je dnes už bežné, že sa o hladký priebeh večera starajú aj profesionáli, ktorých klub najme, aby sa postarali o bezpečnosť všetkých hostí.

Ak máš problém, obráť sa na SBS v klube. Situáciu vyriešia bez toho, aby si si musel kaziť večer. Štandardne problematických ľudí vyvedú, minimálne však budú ich správanie po celý večer pozorne kontrolovať. Ide o oveľa lepšie riešenie, ako sa pokúšať vyriešiť problém vlastnými rukami. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Borovička BOREC (@borovickaborec),

Podniky navštevuj s kamošmi

Či už máš dôvod na oslavu, alebo si len tak chceš zájsť po práci na pohárik s kamošmi či kolegami, stále platí, že si ho najviac užiješ vo väčšej partii. Opití agresori zväčša vyhľadávajú ľahšie obete, ktoré môžu ponižovať alebo vyzvať na fyzický súboj. Ak budeš sedieť pri väčšom stole, s veľkou pravdepodobnosťou nebudú mať dostatok odvahy na to, aby sa k vám dostali. 

Aj borovička Borec chutí najlepšie v partii priateľov. Presne tak, ako starostilvo prebieha jeho výroba, by si si mal vyberať blízkych, s ktorými si pripiješ na zdravie. Samozrejme, s rozumom a od 18 rokov. Borovičku Borec vyrábajú  z kvalitných červených borievok. Krištáľovo čistú vodu odoberajú zo Slovenského zdroja, pridávajú do nej iba prírodné arómy, a obilný lieh z ich vlastného liehovaru v Leopoldove.

Buď diplomat

Spory sa dajú riešiť aj jednoduchým dohovorom, často stačí druhej vysvetliť, že nemáš žiadny problém a len sa chceš zabaviť. Prípadne sa ospravedlniť, ak sa máš za čo – občas sa môže stať, že v zápale zábavy niekoho potlačíš ramenom, aj keď si to nemyslel zle. Práve schopnosť komunikovať ťa môže rýchlo dostať z problémov, ktoré možno vznikli len ako nedorozumenie. Tvár sa, že si v pohode, aj keď ťa provokujú.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Borovička BOREC (@borovickaborec),

Buď vždy obozretný

V žiadnom prípade by si nemal stráviť večer zazeraním na ostatných, či pre teba alebo tvojich kamošov nepredstavujú nebezpečenstvo – takto si len pokazíš zábavu a v konečnom dôsledku budeš vždy v zbytočnom napätí. Stačí, keď spozornieš, keď sa niekto začne správať netradične alebo zvýši hlas. 

Agresorov väčšinou spoznáš tak, že sa bavia aj s ľuďmi, ktorých nepoznajú, najčastejšie nie práve prívetivým tónom, zároveň sa tvária nahnevane a majú aj nepriateľský postoj tela. 

Nie je hanba vzdialiť sa, keď sa schyľuje k potyčke

Ak už nezaberá ani dohovor, najjednoduchšie je zbaliť si svoje veci a odísť do iného podniku, kde môže zábava pokračovať. Aj Attila Végh vidí túto alternatívu ako efektívne riešenie, pretože podgurážení narúšači dobrej nálady väčšinou nemajú motiváciu naháňať ťa ďalej a agresívne pôsobia len v podnikoch, kde majú pocit, že si to môžu dovoliť, prípade sa v nich cítia dostatočne pohodlne. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Borovička BOREC (@borovickaborec),

Domov
Zdieľať
Diskusia