Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2020, 14:49
Čas čítania 0:47
Tina Hamarova

Rodina Pavla Pašku zdedí viac ako milión eur. Kde bývalý smerácky funkcionár zobral toľko peňazí?

NEWS SMER-SD
Uložiť Uložené

Niekdajší predseda parlamentu a podpredseda Smeru Pavol Paška bol milionár. Počas pôsobenia vo verejných funkciách zatajoval svoje príjmy.

Niekdajší predseda parlamentu a podpredseda Smeru Pavol Paška, ktorý zomrel pred dvomi rokmi, bol zjavne milionár.

Bolo známe, že Paška počas pôsobenia vo verejných funkciách zatajoval svoje príjmy. Denník SME ale získal podrobnosti z dedičského konania po zosnulom politikovi zo súdneho uznesenia o dedičstve a zistil, že jeho rodina si prerozdelí vyše 1,2 milióna eur a to v tom nie sú zahrnuté nehnuteľnosti, ktoré Paška užíval. 

archív, 9. decembra 2017
archív, 9. decembra 2017 Zdroj: TASR/Michal Svítok

Ako poslanec Národnej rady dostával ročne zhruba 30-tisíc eur. V tejto práci oficiálne pôsobil od roku 2002, iné príjmy z podnikania nevykazoval. Denník SME vypočítal, že aj keby celý svoj poslanecký plat odkladal, dokázal by nasporiť maximálne 400-tisíc eur.

Paška zároveň vlastnil aj chalupu, byt v Bratislave, garáž v Košiciach, lesy na vrchu Malý Korčín pri Vígľaši či v okolí Zvolenskej Slatine. Býval v mezonetovom byte v blízkosti košického mestského parku, ten je ale napísaný na pozostalú manželku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia