Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2020, 8:02
Čas čítania 2:47
Adrián Lukáč

GTA 6 je vo vývoji. Dočkáme sa návratu Vice City a pridania brazílskeho Ria?

GTA 6 je vo vývoji. Dočkáme sa návratu Vice City a pridania brazílskeho Ria?
Zdroj: optocrypto.com
TECH
Uložiť Uložené

Ďalší diel populárnej série Grand Theft Auto môže byť iný, ako sme boli doposiaľ zvyknutí.

V roku 2018 herný priemysel zaskočili informácie o krutých podmienkach v štúdiu Rockstar Games. Počas posledných fáz vývoja hry Red Dead Redemption 2 bol na zamestnancov vyvíjaný tlak a v niektorých prípadoch pracovali vyše 100 hodín týždenne.

V stredu zverejnil web Kotaku článok, v ktorom opisuje, že od uverejnenia týchto informácií sa situácia v hernom štúdiu výrazne zlepšila. O Rockstar Games sa aktuálne hovorí, že má zdravšiu firemnú kultúru a hýbe sa správnym smerom, čo potvrdili aj samotní zamestnanci. Tieto informácie uvítal celý herný svet, avšak oveľa viac verejnosť zaujala zmienka o sérii Grand Theft Auto.

Autor článku Jason Schreier hovorí: „Je tu však háčik. Ďalší veľký projekt spoločnosti Rockstar je stále len v skorej fáze vývoja.“ 

Zmysel to má, pretože len pred rokom a pol Rockstar Games vydalo svoj hlavný projekt posledných rokov – Red Dead Redemption 2. Okrem toho stále prebieha podpora pre Red Dead Online a GTA Online. Je nutné dodať, že Jason Schreier sa nikde vo svojom článku nezmieňuje o GTA 6, ale doslova o „new entry in the Grand Theft Auto series“. Verejnosť si to však preložila po svojom a aj renomované herné weby píšu o GTA 6.

GTA 6 je vo vývoji. Dočkáme sa návratu Vice City a pridania brazílskeho Ria?

Stredne veľká hra

Správy o fáze vývoja ďalšieho dielu série GTA sa začali rýchlo šíriť na Twitteri a v hernej komunite zavládlo mierne sklamanie. Azda nikto už neveril, že by hra mohla byť vydaná pre súčasnú generáciu konzol, ale koncom roka sa očakáva príchod Playstation 5 a nového Xboxu. Aj z tohto dôvodu sme všetci tajne dúfali, že Rockstar konečne príde s novinkami ohľadom hry a oznámi dátum vydania. To sa zatiaľ nestalo a rovnako v nedohľadne je aj trailer, ktorý by uviedol na pravú mieru všetky špekulácie o hre.

Kotaku vo svojom článku uvádza, že jedným z plánov manažmentu herného štúdia je, že „Grand Theft Auto 6“ začne ako stredne veľká hra (podľa Rockstar štandardov, ale stále pôjde o veľkú hru), ktorá bude časom rozširovaná prostredníctvom aktualizácií.

Tento plán je súčasťou novej firemnej kultúry, ktorej cieľom je stále znižovať stres zamestnancov. Rovnaký prístup Rockstar zvolil aj pri vývoji GTA Online. Hoci správa od Jasona Schreiera neobsahuje žiadne ďalšie podrobnosti o potenciálnom GTA 6, skutočnosť, že je v počiatočných fázach vývoja, opäť rozvírila špekulácie o blížiacom sa oficiálnom oznámení hry a dátume prvého traileru.


GTA 6 je ešte len v skorej fáze vývoja. Návrat Vice City a pridanie Rio de Janeira?
Zdroj: Rockstar Games

Los Santos, Vice City alebo Rio de Janeiro?

Dlhé roky je najväčšou témou rôznych klebiet lokalita nového GTA. Niet sa čomu diviť, ubehlo už viac ako 6 rokov od vydania GTA 5 a Rockstar mlčí viac ako kedykoľvek predtým.

Práve lokalita by mohla mnohé poodhaliť. Jednotlivé diely série Grand Theft Auto (od čias prvého 3D dielu) nás zatiaľ zaviedli do troch miest. V Liberty City sa odohrávali príbehy GTA 3 a GTA 4 (vrátane DLC), vo Vice City sa odohral rovnomenný diel GTA Vice City a v Los Santos (resp. San Andreas) sme prežili príbeh trojice Micheal, Franklin a Trevor v GTA 5 a nezabudnuteľný príbeh Carla Johnsona v GTA San Andreas.

Ak by sa história opakovala, najpravdepodobnejšie by sme sa vrátili do legendárneho Vice City, po čom túži aj mnoho hráčov. Ďalšou možnosťou je návrat do Liberty City, ktoré spolu s GTA 4 a hlavným hrdinom Nikom Belićom ostalo nedocenené aj kvôli zlej optimalizácii hry.

Odporúčané
GTA V je v Európe najpredávanejšou digitálnou hrou roka 2019. Hra láme rekordy aj takmer 7 rokov po vydaní GTA V je v Európe najpredávanejšou digitálnou hrou roka 2019. Hra láme rekordy aj takmer 7 rokov po vydaní 11. januára 2020, 7:32

Inú teóriu priniesol v roku 2019 na Reddite používateľ JackOLantern1982. Vo svojom leaku opísal detaily o pokračovaní série GTA, ktoré označil kódovým menom Project Americas.

JackOLantern1982 tvrdí, že hra je vo vývoji od roku 2012, ale až do roku 2015 bolo hlavnou prioritou vývojového tímu spomínané Red Dead Redemption 2. Príbeh by sa mal odohrávať v dvoch mestách – Vice City a vo fiktívnom meste vytvorenom podľa Rio de Janeira.

Okrem toho by nás niektoré misie mali zaviesť do Liberty City, ktoré však nie je otvoreným svetom (podobne ako bol Ludendorffu v prológu GTA 5). Hra by sa mala odohrávať v 70. a 80. rokoch minulého storočia a hlavným protagonistom má byť mužský charakter Ricardo, ktorý je pašerákom drog.


Všetko sú to len špekulácie a Rockstar zatiaľ nič oficiálne nepotvrdil (alebo nevyvrátil). Ak ťa však teória najznámejšieho leaku o GTA 6 od používateľa s nickom JackOLantern1982 zaujíma, môžeš si ju podrobne prečítať v článku na gamesradar.com.


GTA 6 je ešte len v skorej fáze vývoja. Návrat Vice City a pridanie Rio de Janeira?
Zdroj: Rockstar Games

Dátum vydania

Presný dátum vydania hry je veľkou neznámou. V posledných rokoch sa veľa hovorilo, že nové GTA by malo vyjsť spolu s novou generáciou herných konzol. To sa však dnes zdá ako nereálne. Najnovšie odhady hovoria o prelome rokov 2021 a 2022. Známy leaker @PSErebus na svojom Twitteri tvrdí, že GTA 6 vyjde na jeseň 2021. Či je táto informácia pravdivá, nevie nikto okrem samotného Rockstaru, a tak nám neostáva nič iné len čakať na oficiálne informácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia