Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2020, 12:05
Čas čítania 0:37
Adam Novosad

Na Slovensku za predošlý deň pribudlo 66 prípadov ľudí nakazených koronavírusom

NEWS
Uložiť Uložené

Situácia sa na Slovensku vyvíja podľa očakávaní.

Na dnešnej tlačovej konferencii informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí o aktuálnych štatistikách pacientov s koronavírusom na Slovensku. Minister informoval, že za posledný deň u nás pribudlo 66 prípadov ľudí s ochorením Covid-19, pričom z tohto počtu pochádza až 48 pacientov z domova sociálnych služieb v Pezinku. 

Na Slovensku za predošlý deň pribudlo 66 prípadov ľudí nakazených koronavírusom
Zdroj: TASR/AP

Okrem týchto pacientov identifikovali testy 4 pozitívnych ľudí v karanténnych strediskách. Minister preto skonštatoval, že po odrátaní pacientov z domova sociálnych služieb v Pezinku a štátnej karantény máme iba 14 nových prípadov na území Slovenskej republiky.

Celkový počet negatívnych vzoriek momentálne dosiahol 29 217 prípadov. Na Slovensku momentálne evidujeme 835 pacientov nakazených koronavírusom, dvaja ľudia na ochorenie Covid-19 zomreli a 107 pacientov sa vyliečilo. 

Odporúčané
Je donáška jedla v čase koronavírusu bezpečná? Zisťovali sme ako fungujú reštaurácie a služby Je donáška jedla v čase koronavírusu bezpečná? Zisťovali sme ako fungujú reštaurácie a služby 14. apríla 2020, 11:30

Predseda vlády Igor Matovič však zároveň dodal, že testovanie rómskych osád po celej Slovenskej republike prebieha a bude aj naďalej prebiehať, a tak je možné, že budú identifikované viaceré nové ohniská nákazy.

Postupné otváranie obchodov a prevádzok Matovič odmietol, celkový plán opätovného otvárania ekonomiky sa vláda chystá zverejniť budúci týždeň v pondelok.

Domov
Zdieľať
Diskusia