Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2020, 9:26
Čas čítania 0:56
Tímea Krauszová

Šéf Twitteru venuje miliardu na boj s koronavírusom. V Google tabuľke si vieš pozrieť, komu presne peniaze idú

NEWS TWITTER
Uložiť Uložené

Dar tvorí takmer tretinu jeho majetku.

Šéf Twitteru Jack Dorsey sa rozhodol venovať miliardu dolárov (približne 915 miliónov) na boj s pandémiou koronavírusu. Oznámil to, ako inak, prostredníctvom svojho Twitteru, kde zároveň uviedol aj link na online Google tabuľku, v ktorej veľmi transparentne zapisuje, komu konkrétne peniaze idú a čo tá spoločnosť či ľudia robia v boji s pandémiou. Stotisíc dolárov už čerpá America's Food Fund, organizácia, ktorá zabezpečuje jedlo pre tých najohrozenejších pandémiou.

Takmer tretina jeho majetku

Miliarda dolárov tvorí necelých 30 % jeho celkového majetku. Je to zatiaľ najväčší dar od jednotlivca na celom svete venovaný priamo na koronavírus. Peniaze pochádzajú z firmy Square a nie z Twitteru, pretože zo Square vlastní Dorsey viac. Spoločnosť Square poskytuje služby v oblasti financií, ponúkajú rôzne softvérové aj hardvérové riešenia na platby pre veľké aj malé podniky. Dorsey je jedným zo zakladateľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia