Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2020, 8:42
Čas čítania 0:40
Matej Krajčovič

Na Slovensko priviezli 2,2 milióna ochranných rúšok a 1 milión rýchlotestov. Zatiaľ nevieme, či sú sady spoľahlivé

NEWS BRATISLAVA LETISKO MAREK KRAJČÍ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Otestujú ich štátne inštúcie a potom štát rozhodne o ich využití.

Na Slovensko v piatok v noci doviezli až 2,2 milióna ochranných rúšok a 1 milión krvných rýchlotestov schopných odhaliť nákazu novým koronavírusom. 

Objednala ich Správa štátnych hmotných rezerv ešte za bývalého vedenia kontroverzného Kajetána Kičuru, ktorý čelí viacerým podozreniam z nehospodárneho nakladania so štátnymi financiami. Nový premiér Igor Matovič ho preto okamžite po nástupe do funkcie odvolal. 

Odporúčané
Keď Štátne hmotné rezervy nakupovali, rodine Kajetána Kičuru pribúdali byty. Zastavme korupciu upozorňuje aj na roky 2014 a 2018 Keď Štátne hmotné rezervy nakupovali, rodine Kajetána Kičuru pribúdali byty. Zastavme korupciu upozorňuje aj na roky 2014 a 2018 24. marca 2020, 13:05

Rúška a testy krátko pred 23.00 hod. prevzali minister zdravotníctva Marek Krajči a člen krízového štábu Róbert Mistrík: „V rámci dodávky rúšok je 400.000 kusov dar čínskej firmy, zvyšných 1,8 milióna kúpil štát za 0,48 centov za kus,“ informoval Krajči. 

Domov
Zdieľať
Diskusia