Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2020, 8:56
Čas čítania 0:38
Tina Hamarova

Kamióny vyblokovali pre zavreté hranice Bratislavu. Nemohli by prejsť ani záchranári

Kamióny vyblokovali pre zavreté hranice Bratislavu. Nemohli by prejsť ani záchranári
Zdroj: FB/ Polícia SR - Bratislavský kraj
NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Polícia vyzýva kamionistov, aby dodržiavali pravidlá a stiahli sa len do jedného pruhu.

Diaľnice D1, D2 a D4 sú v Bratislave a okolí takmer neprejazdné. Všetky jazdné pruhy blokujú stovky kamiónov, ktoré nevedia rýchlo prejsť do Maďarska. Maďarská strana totiž nechala pre kamiónovú dopravu otvorené iba dva hraničné priechody, čím sa doprava značne zhusťuje, píšu na svojom Facebooku bratislavskí policajti.

Pre kamiónovú zápchu by tak teraz nevedeli prejsť cez Bratislavu ani záchranárske zložky.
„Vyzývame vodičov kamiónov, aby dodržiavali zákon o cestnej premávke, po diaľnici jazdili len v pravom jazdnom pruhu a plne rešpektovali pokyny policajtov. Svojim nezodpovedným prístupom, nerešpektovaním pokynov policajtov blokujú na diaľniciach D1, D2, D4 všetky jazdné pruhy a znemožňujú tak jazdu ostaným účastníkom cestnej premávky, záchranárskym zložkám a spôsobujú úplnú neprejazdnosť komunikácií ako aj prejazd Bratislavou,“ píšu policajti.

„Vzhľadom na mimoriadnu situáciu v prípade nerešpektovania a neuposlúchnutia pokynov policajti pristúpia k represívnym opatreniam a to zadržiavaniu vodičských preukazov,“ avizovali policajti na sociálnej sieti. Zelená vlna RTVS informuje, že na D1 medzi Sencom a Bratislavou sa osobné autá zdržia aspoň 30 minút a prejazdný je pre ne iba ľavý pruh.

Odporúčané
Záznam: Zomrela 84-ročná žena, pitva ukáže, či bol príčinou Covid-19 Záznam: Zomrela 84-ročná žena, pitva ukáže, či bol príčinou Covid-19 18. marca 2020, 8:24
Domov
Zdieľať
Diskusia