Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2020, 7:56
Čas čítania 3:18
Denisa Bodková

Prázdne reštaurácie a posilňovne, taxikári bez zákazníkov, bezkontaktné doručovanie objednávok. Ako koronavírus uspal bežný život

Prázdne reštaurácie a posilňovne, taxikári bez zákazníkov, bezkontaktné doručovanie objednávok. Ako koronavírus uspal bežný život
Zdroj: Denisa/REFERSHER
REFRESHER BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Hlavné mesto zíva prázdnotou. Málo zákazníkov prevádzky cítili už začiatkom týždňa.

Či chceme alebo nie, koronavírus ovplyvnil život bežných ľudí aj na Slovensku. V hlavnom meste síce zmizli dopravné zápchy, no zavreli sa školy či univerzity, zrušili sa športové a kultúrne podujatia a dokonca aj raperi presunuli svoje koncerty. Ľudia ostávajú pracovať z domu a menej zákazníkov pocítili aj fitness centrá či reštaurácie. 

Deň pred vyhlásením mimoriadnej situácie na Slovensku sme sa v poobedných hodinách rozhodli zmapovať aj také miesta, ktoré boli ešte pred pár týždňami plné ľudí, no dnes zívajú prázdnotou. 

Prievozská ulica v stredu o 11:40
Prievozská ulica v stredu o 11:40 Zdroj: Denisa/REFRESHER

Prvé, čo si človek pracujúci v Bratislave všimne je fakt, že zmizli ranné dopravné zápchy. Ulice sa vyľudnili, autá sa preriedili, teda pokiaľ nemáš home-office, do práce sa dostaneš podstatne rýchlejšie ako pred príchodom vírusu na Slovensko. 

Dunajská ulica v stredu o 12:30
Dunajská ulica v stredu o 12:30 Zdroj: Denisa/REFRESHER
Odporúčané
Na vlak ani na autobus dnes nikto nečakal. Takto vyzerá prázdna Bratislava Na vlak ani na autobus dnes nikto nečakal. Takto vyzerá prázdna Bratislava 12. marca 2020, 15:22


Množstvo firiem nechalo už začiatkom tohto týždňa svojich zamestnancov pracovať z domu, žiaci a študenti majú prerušenú výučbu. Každý deň k nám prehovárajú predstavitelia štátu prostredníctvom médií a upozorňujú nás, aby sme dodržiavali hygienu, umývali si ruky, necestovali do krajín, kde sa vírus objavil a pre istotu ostali doma. To viedlo aj k rapídnemu poklesu návštevníkov reštaurácií.

Domov
Zdieľať
Diskusia