Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. marca 2020, 11:12
Čas čítania 5:25
Vl Mi

Otrávil sestru, nevlastnú matku a niekoľkých spoluväzňov. Brita jedy fascinovali od malička, zastavili ho až po mnohých obetiach

Otrávil sestru, nevlastnú matku a niekoľkých spoluväzňov. Brita jedy fascinovali od malička, zastavili ho až po mnohých obetiach
Zdroj: Unsplash/Andy Li
ZAUJÍMAVOSTI VRAŽDA VRAŽDY SPÁCHANÉ DEŤMI
Uložiť Uložené

Počas dospievania sa stal jeho vzorom Adolf Hitler, začal nosiť na oblečení svastiku.

Jeho záľuba boli jedy. Bol nimi fascinovaný od detstva. Skúšal, experimentoval, no nestačilo mu to. Musel vidieť, ako jeho otravy fungujú na ľuďoch. Preto sa rozhodol, že otrávi svoju rodinu. Boli to jeho pokusné králiky.

Životný príbeh o Grahamovi a jeho posadnutosti jedom patrí do série článkov Vraždy spáchané deťmi, vlákno určite neprehliadni.

S inými deťmi sa nestretával, zaujímal sa o vraždy

Graham Young sa narodil 7. septembra 1947 na kraji Londýna. Jeho rodičmi boli Fred a Bessie Youngovci. Matka mala s pôrodom problém a zomrela tri mesiace po jeho narodení na tuberkulózu, píše Medium.


Fred bol smrťou manželky zničený, o Grahama sa starala teta Winnie, o sestru Winifred sa starali zas starí rodičia. Graham teda prvé dva roky svojho života strávil s tetou a jej manželom Jackom. 


V roku 1950 si jeho otec Fred našiel novú priateľku Molly a oženil sa s ňou. Graham sa však nechcel vrátiť k otcovi, s tetou mal veľmi dobrý vzťah. Začal trpieť úzkosťami a z normálneho chlapca sa stalo osamelé dieťa. Nevyhľadával spoločnosť, nechodieval sa hrať s inými deťmi, píše Biography.


Po tom, ako sa naučil čítať, bavili ho predovšetkým knihy plné senzácií a fikcie o vraždách. Medzi jeho obľúbené patril Dr. Crippen, známy zločinec vraždiaci pomocou jedu. Počas dospievania sa stal jeho vzorom Adolf Hitler, začal nosiť na oblečení svastiku. Hovoril o ňom ako o človeku, ktorý ostal “nepochopený”, spresňuje Medium.

Odporúčané
Podrezala spolužiačku, lebo ju na nete nazvala tučnou. Po prestávke sa zakrvavená vrátila do triedy Podrezala spolužiačku, lebo ju na nete nazvala tučnou. Po prestávke sa zakrvavená vrátila do triedy 6. decembra 2018, 13:20


Zaujímal sa tiež o okultizmus, Wiccanov (náboženstvo s rituálmi) a lokálnych covenov (spoločenstvá). Snažil sa tiež presvedčiť iné deti, aby sa spoločne s ním zapojili do bizarných okultných obradov. Tie zahŕňali napríklad obetovanie živého tvora, napríklad mačky. V tom čase bolo nahlásených viacero prípadov zmiznutia mačiek, predpokladá sa teda, že za to mohli práve takéto obrady.


Jeho najväčšou vášňou však bola chémia, záľubu tiež mal vo forenznej vede a toxikológii. Tým, že jeho škola práve tieto predmety odsúvala na druhú koľaj, prinútilo ho to bádať na vlastnú päsť.

Graham študoval spomínané predmety mimoškolským čítaním. Tým sa to ale neskončilo, práve naopak. Bol tým natoľko fascinovaný, že mu otec kúpil chemickú súpravu, píše All Thats Interesting. Tá ho vedela pohltiť doslova na niekoľko hodín, ostatní ho preto v škole prezývali mad professor, čiže šialený profesor. 


Keď mal 13 rokov, mal komplexné vedomosti o toxikológii, vďaka čomu sa mu podarilo miestnych chemikov presvedčiť, aby mu zaobstarali rôzne látky vrátane jedov na báze antimónu, digitalu či arzénu. Dokonca sa mu podarilo zohnať aj tálium. 

Posadnutý jedmi

Raz sa mu dokonca podarilo vyhodiť do vzduchu kuchyňu. Ako inak, pre jeho pokusy. Svoje znalosti však chcel posunúť na nový level, preto sa rozhodol skúšať svoje jedy na nových subjektoch – ľuďoch.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 81788 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto bol prvou Grahamovou obeťou
  • Čím otrávil svoju rodinu a prečo otec nič neurobil
  • Koľkých ľudí zabil počas prvého pobytu vo väzení a prečo ho aj tak prepustili
  • Ako dodržal svoj sľub sestričke a ako ho napokon odhalili
  • Aké špekulácie sa vedú o jeho smrti vo väzení, kde si odpykával štyri doživotné tresty
Domov
Zdieľať
Diskusia