Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
21. januára 2020, 17:12
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš

Poslanci parlamentu tvrdia, že Andrej Danko bol na schôdzi opitý. 3-krát odmietol dychovú skúšku a obul sa do Zuzany Čaputovej

NEWS ANDREJ DANKO ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Podľa niektorých poslancov bol Andrej Danko na poslednej schôdzi NRSR opitý.

V utorok bola posledná predvolebná schôdza parlamentu, na ktorej Andrej Danko zaútočil na prezidentku Zuzanu Čaputovú. Invektíva prišla po nezhode s Martinom Poliačikom: „Budem si ctiť prezidentský palác, keď bude nezávislý, apolitický a nebude slúžiť feťákom, ako ste vy,“ povedal Danko nezaradenému poslancovi. 

Na situáciu už zareagoval aj hovorca Čaputovej, ktorý odkázal, že prezidentka „nevidí najmenší dôvod“ zaoberať sa výrokmi Andreja Danka.  Poslanec Ondrej Dostál v tejto súvislosti podal návrh na začatie disciplinárneho konania.

Dostál píše o hulvátskych výrokoch šéfa parlamentu aj na svojom Facebooku„Podal som návrh na začatie disciplinárneho konania proti predsedovi Dankovi. Za jeho hulvátske výroky, ktoré pred chvíľou predniesol v parlamente na adresu pani prezidentky Zuzany Čaputovej. Niekedy, keď sa vytočím, tak aj prokrastinovať zabudnem. Už to má v podateľni.“

„On je ožratý“

Internetom sa šíri obrázok, ako Igor Matovič z hnutia OĽaNO drží v rukách transparent s nápisom „On je ožratý.“ Spoločne s Martinom Poliačikom vyzvali Andreja Danka, aby sa ospravedlnil.

Danko označil Matovičove konanie za „neskutočnú drzosť. „Som šťastný, že je koniec volebného obdobia a tohto šialenca už nemusím vidieť,“ uviedol na Matovičovu adresu.

Odporúčané
Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať 22. apríla 2023, 9:00

Z časti záznamu zo schôdze NR SR dostupného na stránke Zomri vyplýva, že mal Andrej Danko zjavné problémy s artikuláciu. Viacero poslancov ho preto verejne požiadalo, aby podstúpil dychovú skúšku na alkohol. Podľa Danka poslanci nie sú zamestnancami Národnej rady, a tak nemusia dychovú skúšku absolvovať.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia