Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. januára 2020, 16:11
Čas čítania 0:41
Vl Mi

Dôchodkyňa dala neznámemu mužovi 6 000 eur, peniaze už neuvidela. Len v jednom kraji podvodníci ľudí okradli o 123 000 eur

NEWS FINANCIE PENIAZE PODVOD
Uložiť Uložené

Dôchodcovia si musia dávať väčší pozor. Podvodníci obrali vlani v Nitrianskom kraji 24 seniorov o 123 000 eur.

Seniori sú stále vďačným terčom pre podvodníkov. Dôkazom toho je aj fakt, že len v Nitrianskom kraji im naletelo minulý rok 24 dôchodcov, dohromady prišli až o 123 000 eur. Najčastejšie využívali historku o dopravnej nehode vnuka alebo pôžičke peňazí pre vnuka.

Odporúčané
Slovenka poslala do Afriky 60-tisíc eur v domienke, že zdedila skoro 7 miliónov, no musí zaplatiť právne poplatky. Išlo o podvod Slovenka poslala do Afriky 60-tisíc eur v domienke, že zdedila skoro 7 miliónov, no musí zaplatiť právne poplatky. Išlo o podvod 8. novembra 2019, 13:23


Takýto prípad sa stal v Nitre aj nedávno, 84-ročnej žene zazvonil mobilný telefón. Ozval sa údajný kamarát jej syna, ktorý vraj súrne potrebuje požičať peniaze, aby mohol byť vykonaný bankový prevod.

„Práve jej syn mu vraj odporučil, aby sa obrátil na jeho mamu, nech mu dá peniaze, čo má doma,“ uviedla Renáta Čuháková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Dôchodkyňa dala neznámemu mužovi 6 000 eur, peniaze už neuvidela. Len v jednom kraji podvodníci ľudí okradli o 123 000 eur
Zdroj: TASR/DPA

Žena dala 6000 eur do rúk neznámeho človeka. Trvalo len pár minút a dôchodkyňa už vedela, že sa stala obeťou podvodníka. Bolo však už neskoro.


Polícia upozorňuje ľudí, aby svojich starších príbuzných varovali, že sa niečo takéto môže stať. „Poznajú mená detí i pomery v rodine, ak nevedia, navedú dôchodcov na to, že im ich samí prezradia, ani si to neuvedomia. V presvedčení, že pomáhajú svojim deťom, dajú svoje celoživotné úspory do rúk zlodejov,“ upozornila Čuháková.

Domov
Zdieľať
Diskusia