Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2019, 13:23
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovenka poslala do Afriky 60-tisíc eur v domienke, že zdedila skoro 7 miliónov, no musí zaplatiť právne poplatky. Išlo o podvod

NEWS AFRIKA PODVOD SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenská polícia informuje o vyšetrovaní podvodu, v rámci ktorého žena z prešovského kraja prišla o desaťtisíce eur.

 Slovenská polícia na Facebooku upozorňuje všetkých používateľov, aby si dávali pozor na podvodníkov, ktorí kontaktujú ľudí prostredníctvom internetu a tvrdia im, že zdedili peniaze. Žiaľ, informácie sa dozvedáme na príklade poškodenej Slovenky, ktorá poslala zlodejom 60-tisíc eur. Sľubovali jej, že keď zaplatí všetky právne poplatky, dostane 7,5 milióna dolárov, ktoré zdedila v Afrike. 

„Od začiatku roka 2018 do októbra 2019 páchateľ prostredníctvom internetu kontaktoval poškodenú s tým, že je právny zástupca po poručiteľke, ktorá tragicky zahynula a v banke, v africkom Togu zanechala 7,5 milióna amerických dolárov,“ píše polícia na sociálnej sieti. 

Poškodená z Prešovského kraja kvôli vidine zisku poplatky zaplatila prostredníctvom Western Union, postupne jej však došlo, že niečo nie je v poriadku. 

Odporúčané
Ján Koleník spáchal daňový podvod. Musel zaplatiť 10 000 € Ján Koleník spáchal daňový podvod. Musel zaplatiť 10 000 € 6. novembra 2019, 16:39

 Vyšetrovateľ síce v prípade vedie trestne stíhanie za zločin podvodu a páchateľovi hrozí 3 až 10 rokov vo väzení, je ale otázne, nakoľko je možné zlodejov v podobných prípadoch vypátrať. 

Tento prípad by mal byť pre každého ponaučením, keďže podobné e-maily o dedičstve sa môžu dostať do schránky každého z nás. V prvom rade, je veľmi malá pravdepodobnosť, že by ti niekto chcel dať milióny len tak, podozrivá je tiež skutočnosť, že najprv musí poslať peniaze ten, kto zdedil veľký obnos. Spoznať môžeme podvodníkov napríklad aj tak, že komunikujú prostredníctvom Google prekladača. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia