Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2020, 10:11
Čas čítania 0:51
Matej Krajčovič

Ruským rybárom sa prepadli autá. Parkovali totiž na zamrznutom jazere

NEWS RUSKO
Uložiť Uložené

Parkovať na ľade v teplejšom počasí pravdepodobne nebol najlepší nápad.

Na východe aktuálne panuje výrazne tuhšia zima než u nás, no vodiči na Ruskom ostrove v Japonskom mori sa presvedčili o tom, že údaje na teplomeroch ešte neklesli dostatočne hlboko. 

Denník Metro informuje, že miestni rybári zvykli svoje autá parkovať priamo na zamrznutom jazere v jednom zo zálivov. Po jednom z posledných lovov však našli ľad popraskaný a minimálne 37 vozidiel prepadnutých až dva metre do hĺbky.

Nie príliš kvalitné zábery z miesta udalosti naznačujú, že autá pod ľad padali ako domino. Zrejme kvôli teplejšiemu počasiu (na okolitej tráve už sneh nie je) a tomu, že parkovali veľmi blízko seba. 

Miestni podnikatelia im ponúkli pomoc, no nie úplne nezištne. Za jedno zachránené vozidlo údajne pýtali v prepočte až 430 eur.

Zakročilo teda ruské Ministerstvo pre extrémne situácie, ktoré majiteľom áut pomohlo bezplatne. Jeho záchranári sa museli ponoriť do ľadovej vody kvôli odstráneniu krýh a následne autá vytiahli navijakom.  

Prepadnutie áut do ľadu ale nie je len ruským špecifikom. Ešte vo februári 2016 sa podobný prípad stal na americkej Lake Geneva vo Wisconsine. 

Domov
Zdieľať
Diskusia