Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2020, 17:06
Čas čítania 0:35
Matej Krajčovič

Lietadlo pri štarte stratilo koleso, cestujúci všetko zachytil na video

NEWS KANADA LIETADLO
Uložiť Uložené

Pilotom sa podarilo bezpečne pristáť.

Cestujúci letu 8684 spoločnosti Air Canada Express zažili nepríjemné chvíľky napätia, informuje CNN. Dôvod sa dokonca jednému zo 49 cestujúcich podarilo nakrútiť na video.


Vrtuľovému lietadlu De Havilland Canada Dash 8-300 miestnej produkcie pri štarte z letiska v Montreale  odpadlo jedno z dvojice kolies na ľavom podvozku. 

Video zachytáva plamene spôsobené vysokou teplotou a trením disku o náboj alebo brzdový kotúč. Pár sekúnd po odlepení sa od letiskovej dráhy koleso úplne odpadne. 

Odporúčané
Lietadlo muselo núdzovo pristáť kvôli hádke muža a ženy. Okrem nádávok lietali aj pľuvance Lietadlo muselo núdzovo pristáť kvôli hádke muža a ženy. Okrem nádávok lietali aj pľuvance 7. októbra 2019, 21:36

Piloti sa rozhodli vrátiť na letisko, pričom hovorkyňa operátora letu - spoločnosti Jazz Airline povedala, že sa im podarilo udržať úplnú kontrolu nad lietadlom a reagovať podľa predpisov. 

Stoj bezpečne pristál aj s jedným kolesom a záchranné zložky na letisku nakoniec zasahovať nemuseli. 

Lietadlo pri štarte stratilo koleso, cestujúci všetko zachytil na video
Zdroj: www.youtube.com

Pokoj ale zachoval aj dotyčný cestujúci. „Som v lietadle, ktoré práve stratilo koleso. 2020 začína pomerne dobre,“ napísal na svoj Twitter. 

Domov
Zdieľať
Diskusia